Un exemplu de urmat in promovare – Solden/James Bond/SPECTRE

Sa fie oare imposibil ca Romania sa ajunga pe harta internationala  a sporturilor de iarna?

Daca mergem pe principiul cum ca ‘omul sfinteste locul‘, as zice ca nu.  Spre exemplu, toata lumea asteapta noul film James Bond, denumit Spectre, asa ca retele de socializare sunt impanzite cu articole, poze despre statiunea montana din Austria –  Solden, unde a fost filmata o parte din film. Mai ca incepi sa crezi ca personajul si-a schimbat identitatea ‘british’. Ne uitam de pe margine cum se face un marketing de calitate si cum numarul turistilor dintr-o singura statiune il depaseste  pe al Romaniei in total. Facem pasi timizi in comparatie cu vecinii nostri  (Bulgaria, Serbia) si dam vina numai pe investitori si stat. Apreciez ca cel mai vinovat in aceasta ecuatie bizara este chiar omul, romanasul nostru care este lipsit de viziune si asteapta imbogatirea peste noapte.

Exceptiile sunt putine, surclasate de tot felul de monstruozitati, gen Ranca. Pe munte, mai bine tai lemne si nenorocesti natura si viitorul copiilor, decat sa-ti pui capul la contributie.

Ti se da, nu ti se baga si in traista‘, zice vorba, perfect potrivita pentru plaiurile noastre, extrem de frumoase si atragatoare, dar prea putin avanjoase pentru noi.

Sa vedem reteta succesului:

  1. In primul rand totul pleaca de oameni si mentalitate, viziune si cum reusesc sa se asocieze pentru un scop comun.
  2. Atragerea de fonduri private si din comunitatea UE, fie pentru initierea unui proiect de la 0 sau doar modernizari.
  3. Evenimentele internationale si un calendar bine stabilit pe intreg anul si nu doar un sezon de iarna. Muntele poate fi umblat in lung si lat toate      cele patru anotimpuri, fie ca practici ski, escalada, parapanta, bicicleta, etc.
  4. O infrastructura bine pusa la punct, sigura, cu locuri de cazare pentru orice buzunar. Degeaba promovezi un loc, daca nu poti ajunge acolo repede si fara batai de cap.

Oricum speranta moare ultima, iar luminita de capat, confundata mai des cu DNA, poate mai da o sansa turismului si progresului in stare naturala si nu sustinut prin spaga si distrugere.


skigebiet_soelden_ski_tirol_oesterreich_winter,method=scale,prop=data,id=1636-900


Echipa si platforma Namstare.ro sustine turismul si promovarea turismului de calitate si criticam si aratam cu degetul ori de cate ori vom avea ocazia. Speram ca si contributia noastra cat de mica sa ajute la ridicarea Romaniei din aceasca ‘gaura neagra’ a distrugerii de sine!


skitouren2


soelden-sommer-area47


Solden12


Costin

Pasiunile ne definesc, aventura ne uneste...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *