Hai, zapada, hai, dar mai stai!

Nu ma pot abtine cand vad entuziasmul care prinde Romania in ultima perioada cand ne uitam la prognoza meteo. In prisma tuturor evenimentelor si a toamnei destul de blanda, lumea nu mai are rabdare si vrea zapada. Ma gandeam ca ar fi necesar si un abecedar care sa ne ghideze putin entuziasmul si sa ne indice perioadele propice de mers la munte.


3aCmdjNIMNOz3Mg-ZImI-RoeO-YsBjG_h-H1yFv-3S8

Momentan de bucuram de 18-20 grade si stam inca la tricou. Bine si frumos, dar sperantele noastre tind catre un sezon de iarna cat mai lung. Magazinele cu echipamente si resorturile montane se uita prin buzunare noastre sau nici macar nu indraznesc sa anunte inceperea sezonului de iarna. Regula e destul de simpla: Incepe cand va ninge si e strat consistent de zapada, nu cand vrea sau spera lumea sa inceapa. Experianta ne spune ca in Romania sezonul de zapada se anunta prin ianuarie-februarie cand iar ‘ne ia prin surprindere’ . Dar atunci ai parte de drumuri inzapezite, fenomene extreme, de la ceata la vant puternic sau viscol.

SAMSUNG

Asa ca, daca ai rabdare, in general esti rasplatit, celebra vorba. In ultimii ani, ma bucur tot mai des de ski in lunile martie si aprilie. Zapada este destula, mai ai parte si de soare, vant moderat si cu putin noroc pulover pentru ‘a-ti face damblaua’.

Daca ne raportam la luna decembrie, cand sarbatorile si Sf.Duh poseda lumea si numai intelegere si pace nu mai este, ar fi bine sa stai departe de munte si ski. Asa numitii ‘paltonari‘, bantuie in aceasta perioada si supraaglomereaza drumurile, cazarile si partiile. Recomandat este sa mergi in afara weekendului, deoarece in Romania fenomenul turismului la sfarsit de saptamana a luat amploare, fie ca vorbim de mare sau de munte.


gigi + piti


Vrei sa ocolesti toate sfaturile si sa ai o vacanta mai devreme, in pofida vremii neprielnice, ai la indemana resorturi montane cu ghetari si zapezi permanente unde se anunta precipitatii importante si deschiderea instalatiilor.

Costin

Pasiunile ne definesc, aventura ne uneste...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *