Hotelul de gheata de la Balea reinvie pentru a 11-a oara

De cativa ani incoace a devenit traditie ca odata cu aparitia zapezii la Balea Lac sa se ridice si vestitul hotel de gheata.  Nu va ganditi ca e ceva gen ‘Die another day’ (http://jamesbond.wikia.com/wiki/Ice_Palace), dar si aceasta varianta romaneasca atrage an de an turisti straini. La prima vedere nu ti-ai dori sa petreci nici 10 minute intr-o caverna de gheata, dar aici vorbim de ceva special amenajat pentru a nu resimti temperaturile extreme de afara si in acelasi timp sa te bucuri de confortul unui hotel.

gheata

Trebuie amintit faptul ca se reconstruieste anual cu gheata provenita din lacul Balea. Asa ca acum este perioada propice ca uriasa structura de gheata sa fie reinviata si asamblata dupa 2 decembrie, daca vremea va permite si gheata va fi suficient de groasa. Nu e de mirare ca este deja ocupat pentru sarbatori, iar amenajarea va avea ca tema ‘Europa‘. Fiecare camera din cele 12 va fi proiectata si mobilata specific unei tari anume.

hotelul-de-gheata-de-la-balea-i-a-impresionat-pe-jurnalistii-britanici-vezi-reportajul-bbc-si-imagini-cu-hotelul-pe-webcam-jurnalul-ro-5143324

Hotelul de gheata se mandreste cu un renume international, gazduind pentru a 11-a oara straini in fiecare an fiind mai spectaculos. Totul este construit din gheata, de la pereti pana la mobilier si bineinteles paharele. Imi aduc aminte de o fraza celebra: ‘nu duci lipsa de cuburi de gheata pentru bautura aici’.

hotel_gheata_libertatea_660_6b8e8b410c

Daca vrei sa traiesti pe pielea ta o experienta unicat, ai face bine sa te grabesti si sa iti rezervi din timp o camera la acest hotel de un milion de stele.

Costin
Urmareste-ma

Costin

Pasiunile ne definesc, aventura ne uneste...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *