Airbag-lui incorporat in echipamentele de schi salveaza vieti la prima utilizare

Tot aducem vorba de echipamente si tehnologii care salveaza vieti, chiar daca deocamdata le consideram scumpe, greu de utilizat si insuficient testate. De la casti inteligente, ochelari cu display integrat, sau sisteme de localizare. Toata aceste accesorii ne ajuta sa fim mai siguri pe partie, iar in cazul accidentelor, sa ni se poata acorda ingrijire in cel mai scurt timp. 


_A_gold_medal_in_the_discipline_of_skiing_Matthias_Mayer_from_Austria_068413_

Matthias Mayer- Campion olimpic la Sochi


Sistemul de airbag patentat pentru automobile initial, imprumutat de  catre echipamentele de motociclism si nu in ultimul rand de rucsacii pentru schi de tura isi face in sfarsit prezenta si in cadrul competitiilor de rang mondial.

Campionul la coborare de la Olimpiada din Sochi,  Matthias Mayer, Austria a testat pe pielea sa aceste sisteme inovatoare pe 19 decembrie, rezultatul fiind evitarea unei tragedii. Accidentul sa intamplat in cadrul competiei de coborare din Val Gardena pentru Cupa Mondiala din Muntii Dolomiti, Italia. Schiorul afirma ca se putea termina mult mai grav, daca nu existau aceste tehnologii, dezvoltate de catre FIS cu ajutorul Dainese.

Din cauza precipitatiilor putine, suprafata a fost acoperita doar cu zapada artificiala, fapt care a facilitat accidentele. 

Sistemul de airbag a fost dezvoltat de cativa ani de catre producatorul italian de echipamente moto Dainese, dovedindu-si aficienta in nenumarate randuri, precum si in cazul de fata, se putea termina mult mai rau, nu doar cu cateva zgarieturi si contuzii.


1423577487-jan-farell-airbag-activado-1024x689

   Jef Farrel- tester ski airbag


Acest sistem controversat inca de multi sportivi, devine obisnuit pentru a salva vieti si a face mai sigura alunecarea pe partie chiar si pentru amatori. In acest fel am diminua accidentele grave precum a fost impactul in celelalte domenii de folosire, auto si moto. 

Filmarea aciidentului: 

Costin

Pasiunile ne definesc, aventura ne uneste...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *