Cei mai buni ochelari de schi/snowbord pentru sezonul 2015/2016

Este destul de simplu, nu poti vedea bine ai si probleme la coborare. Vazul este principalul nostru simt cand vorbim de schi sau snowboard. Fie ca vorbim de soare orbitor, viscol, ceata sau alte fenomene specifice iernii, ai nevoie de protectie buna, iar aici discutam despre o pereche de ochelari potriviti.

Ce ar trebui sa urmarim la o pereche buna de ochelari?

Materialele folosite sa fie bune, flexibilitatea denota si calitatea constructiei, straturile de spuma si ventilatiile ( cel putin doua ar fi bine), posibilitatea de a schimba lentilele in functie de vreme si nu in ultimul rand, cat de confortabili sunt la purtare. Exista si tipuri care nu necesita schimbul, deoarece aceasta se adaptateaza la lumina ambientala.

Musai trebuie sa probezi inainte sa cumperi si sa ai la indemana cel putin trei modele pentru comparatie. Uita-te bine peste caracteristicile fiecarei perechi de ochelari.

1. Ochelarii de la DRAGON, vin pentru sezonul 2016 vin cu raza vizuala mare, adaptare buna la conditiile vremii si un design fresh, folosind culori vii care prind la tineri.


dragon-nfx2-danny-davis-snowboard-goggles-2015-2016-review-big


2. Ochelarii ELECRIC EG3, vin cu lentila mare, ce acopera structura, fiind cei mai mari din aceasta gama. Au o tehnologie inovatoare in ceea ce priveste anti-aburirea si anti-reflexia.


electric-eg3-5-snowboard-goggles-2015-2016-review-big


3. Nike Command. Poate nu stiati, dar celebra marca de echipamente sportive face si astfel de echipamente specifice partiei. Foloseste tehnologia lentilei sferice, iar in ultimii ani am putut urmari o evolutie in dezvoltarea ei, patentata de NIke. Vin la pachet cu posibilitatea de schimabare a lentilei, fiind anti-aburire si foarte rezistente la zgarieturi.


nike-command-transitions-snowboard-goggles-2015-2016-review-big


4. Pe locul patru avem o pereche de ochelari aproape SF, Oakley Flight Deck XM. Acelasi design fara margine, cu lentila mare, sferica, ce ofera un look asemeni „libelulei”. Portie dubla de spuma si lentile cu posibilitate rapida de schimbare. Sunt conceputi  astfel incat sa fie si functionali, nu doar frumosi.


oakley-flight-deck-xm-snowboard-goggles-2015-2016-review-big-2


5. Quicksilver Hubble, vin cu o lentila mare, fara cadru si niste culori uluitoare. Iti ofera vizibilitate periferica de 160 grade si posibilitate de schimb rapid intre lentile, in fuctie de vreme.


quiksilver-hubble-rl-travis-rice-snowboard-goggles-2015-2016-review-big



6. Acest loc este ocupat de ochelarii Spy Ace.  Cu un design frumos si culori vibrante, iti promit cu ajutorul lentilei inteligente sa nu iti oboseasca ochii, chiar daca ii folosesti toata ziua. Vin cu posibilitatea de schimbare a lentilei, anti-aburire, rezistenta la uzura si confortabili.


spy-ace-louie-vito-happy-lens-ski-snowboard-goggles-2015-2016-review-big


7. Scott LCG Compact, ofera o tehnologie de ultima ora, un design compact si placut dar si functionalitate.  Vin cu o serie de caracteristici  precum: lentile interschimbabile, 3 straturi de spuma, sistem anti-alunecare (banda elastica cu insertii de silicon), lentile sferice duble SCOTT OptiView,  ACS Air Control System,  lentile cu tratament anti ceata NoFog si anti aburire,  lentile tratate anti zgariere, 100% protectie UV,  lentile de schimb.


2399874847121_102508_tif_zoom_2


8. Uvex Uvision Electric White, vin cu ventilatie electrica, lentila dubla tratata anti-aburire, anti-zgariere, anti-static si rezistenta la socuri,  protectie 100% impotriva razelor UVA, UVB, UVC, ventilatii directe prin lentila si prin rama, protectie infrarosu.


ochelari_schi_si_snowboard_uvex_uvision_electric_white

9. Salomon X-Mas, dispun de un camp vizual wide , rama ce se muleaza foarte bine, avand sistemul twin-lock de schimbare a lentilelor ce ajuta la montarea lentilei rapid si fara sa o atingeti. Ochelarii de schi sunt confortabili si functionali cu lentile Carl Zeiss.


l37788900_xmax_yellow__unisex-set

10. Casca  Bolle BACKLINE VISOR Negru & Auriu cu Viziera Silver. Am ales sa o postez pe locul 10 deoarece este o varianta buna care incorporeaza si ochelari ce poate fi considerata o alternativa la modelul clasic cu ochelari separati, dar la un pret ce include si casca.


bhelm_back-line_56-58_30756-1800x1800


In concluzie putem spune ca indiferent de alegerea facuta, ochelarii sunt esentiali pentru a practica sporturile de iarna. Nu putem elimina nici factorul de protectie pe care acestia il ofera in cazul acceidentelor. Pretul lor dicteaza in general caliatatea si poate varia de la 50 lei pana la ordinul miilor de lei, in functie de caracteristicile lor si pentru ce sunt conceputi sa faca. Fiti cu bagare de seama la replici slabe, lentile proaste sau caliatatea lor in general, deoarece va pot face mai mult rau decat bine. Lentile folosite trebuie sa fie adaptate la conditiile admosferice, iar intretinerea sa fie efectuata in conditiile date de catre producator. Pentru a iesi din anonimat va recomandam cateva articole cu despre ochelari, aproape SF, care iti vor oferi mult mai mult te-ai astepta in general. ( http://namstare.ro/2015/12/18/aplicatie-ce-leaga-gopro-de-ochelari-cu-redare-live/ sau http://namstare.ro/2015/11/24/back-to-the-future-sau-ochelarii-inteligenti-rideon/ ).

Costin

Pasiunile ne definesc, aventura ne uneste...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *