Viata in autocar sau „Scapa cine poate!”

Nu cred ca e cineva care nu a experimentat un drum mai lung cu autocarul. Face parte din genul ala de situatie pe care stii ca nu o vei putea uita prea usor, fie in sensul bun, fie in sensul ca nu iti vei mai dori vreodata sa experimentezi o asemenea aventura.

Inainte sa pleci la drum mai lung cu autocarul, si aici ma refer la drumuri de 20-30 ore, e bine de stiut care sunt avantajele si dezavantajele.

Avantaje

– anturajul as spune ca e principalul factor pentru care ai face asa ceva. Chiar daca nu cunosti pe nimeni nu iti face probleme, in 30 ore de mers toata lumea va fi prietena cu toata lumea.

-poti pleca din punctul A  in punctul B cu bagaje, schiuri, clapari, fara transfer, asteptare in aeroport sau bagaje ratacite.

-siguranta unui drum cu autocarul este destul de mare, iar cei cu fobie de altitudine sau avion nici nu stau pe ganduri.

-ai ocazia sa vezi peisajele extraordinare, sa faci popas in diferite tari si sa iti bei cafeaua legand prietenii pe marginea soselei.

-vei descoperi aptitudini si moduri noi de adaptare la starea de veghe si somn.

-costul mai redus al deplasarii.

Dezavantaje

-un drum de 30 de ore e obositor. Intra in categoria horror indiferent de mijlocul de locomotie. Pur si simplu nu suntem facuti sa stam imobilizati atata timp in scaun.

-popasuri pe fuga, ori prea dese, ori prea scurte, combinat cu soferii care niciodata nu te vor intelege fac din drum un adevarat chin.

-frustrarea drumului prin Romania si monotonia mersului pe autostrazi contribuie la durerea de cap.

Fiecare va percepe diferit toate lucrurile bune sau rele pe care le va intalni la mersul cu autocarul. Fie ca alegem acest gen de deplasare din ratiuni financiare, fie doar pentru distractia pe care ti-o promite gasca de prieteni care te insoteste, o altfel de experienta va fi de neuitat.

Acum sa ne concentram pe ce e de facut ca timpul sa para mai scurt si sa sa ramanem cu amintiri frumoase.

1. Alcoolul si somnul plus distractie, merg mana in mana atata timp cat soferul va fi prietenul tau si autocarul este dotat cu o toaleta functionala.


2-friends-drinking-beer


2. Profita de somn si asculta muzica la greu. Acum ai la dispozitie timp de filozofat si recuperat somnul pe care il vei pierde in vacanta.


188288748_cb6766c454_b


3. Incearca sa nu te plangi la nesfarsit de conditiile din autocar, injura in gand soferul care nu opreste dupa nevoile tale. Iar cand invidia va fi la cote maxime pe vreun prieten care poate dormi, testeaza-ti talentul de Picasso pe fata lui.


glYfu


4. Profita de acest timp si fa-ti planuri pentru urmatoarea deplasare, uita-te la filme sau streseaza-ti prietenii cu tutoriale de pe youtube. Ai grija totusi la traficul pe internet (in unele tari internetul este foarte scump si la intoarcerea in tara poti avea o surpriza in factura).


rambo-e-a-ressignificacao-dos-simbolos-culturais.html


5. Joaca mima, carti si bineinteles bea in continuare. Senzatia de mahmur/treaz/beat la 3 dimineata in miscare incercand sa te concentrezi iti va ramane o amintire draga.


maxresdefault


6. Daca nu iti mai place scaunul, intinde-te pe culoarul de trecere pentru un somn linistit sau incearca sa dai muzica tare pe melodiile preferate.


11081418_1386393908350578_7794454739947673286_n


7. Leaga prietenii, vezi ce planuri mai au oamenii pentru urmatoarele excursii si stati la povesti despre locurile faine in care au mai fost.


maxresdefault (1)


8. Incearca sa afli ce ai facut seara trecuta, continua sa bei si cauta un loc moale pe care sa poti dormi.


funny_suptulang (21)


Sper ca sfaturile nostre haioase va vor fi de folos in cazul in care veti decide sa mergeti cu autocarul la schi. Nu sunt perfecte, pot suferi modificari pentru ca timpul petrecut sa fie de calitate si nu un chin.  Iar daca aveti si alte recomandari,  va invit sa ne povestiti si noua in comentarii.

Costin
Urmareste-ma

Costin

Pasiunile ne definesc, aventura ne uneste...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *