Claparii Salomon SPK 85 in teste si verdicte

Dupa un an de teste personale cred ca va pot spune aproape tot ce trebuie despre acest tip de clapar. Incadrat in seria freeride, ofera confortul la purtare zilnica, fiind confortabil si moale.


394667_400w_1000h


Specificatii

  • Cum spuneam mai devreme este destinat freeride;
  • Cu latime intre 104-106 mm (LATI);
  • Flex mediu de 85 neajustabil;
  • Doua catarame de prindere si o curea cu velcro de 55 mm;
  • Materialul e policarbonat si sistem de incalzire bun.

SkiFlex_Medium


Dupa cum putem vedea, avem de-a face cu un model versatil, usor de purtat, cu specificatii bune. Este destinat persoanelor cu talpa piciorului mai lata, scurta si mai robusta. Materialele folosite sunt de buna calitate, iar incaltarea/descaltarea se face usor datorita sistemelor simple de inchidere. Clemele sunt metalice, iar flexul de 85 chiar daca este incadrat la mediu poate oferi performante pana la categoria avansat.


7178_pic1c


Ce putem face cu acest model de clapar

Se descurca excelent in powder cu o pereche de schiuri adecvate si strangere corespunzatoare. Exceleaza la rampe, datorita constructiei si a materialelor. Absorb usor socurile si loviturile, gheata fiind inalta si materialul izolator destul de mare.

Mare a fost surprinderea mea cand au fost testati pe cateva perechi de schiuri Fischer destinate pentru viteza si slalom. Piciorul nu joaca, vibratiile sunt absorbite si reusit sa ating viteze destul de mari cu un efort minim. Zona de calcai este protejata cu sisteme de absortie a socurilor suplimentare astfel incat vei simti ca esti sustinut de perne de aer. 


11933825903_c84bd587d3_o


Ce i-ar mai trebui acestui model de clapar?

Pentru orice produs exista imbunatatiri, cum ar putea fi si in cazul Salomon SPK 85. Eu nu as adauga multe la acest capitol. Au un raport calitate/pret foarte bun, iar din experienta mea cu clapari din toate categoriile, acestia sunt singurii de care m-am atasat. Nu te ajuta la capitolul mers, neavand un sistem anume, sunt mari si iti ocupa destul loc in bagaje. 

Daca planul tau e sa te simti confortabil in clapari, protejat si versatil pentru orice tip de schi atunci sunt alegerea potrivita. Model 2014, cu tehnologie buna si materiale de calitate. Placutele de pe talpa pot si schimbate cu usurinta in momentul uzarii.

Nu in ultimul rand as mentiona ca m-a atras si designul lor, fiind „desperecheati” – unul alb si unul negru, insa recomandarea mea ar fi ca aspectul sa fie ultimul criteriu atunci cand va achizitionati clapari.

Combinati cu un echipament potrivit si niste schiuri pe masura nu te vor dezamagi, iar la descaltare nu vei simti picioarele ca scoase din gips.



*sursa: www.youtube.com


 

Costin
Urmareste-ma

Costin

Pasiunile ne definesc, aventura ne uneste...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *