Sfaturi pentru alegerea cabanei ideale

In momentul in care te-ai decis sa mergi la munte pentru o activitate ai nevoie de cateva lucruri, printre care si o cazare. Cu transportul este ceva mai simplu si poti controla acest aspect.


Luxury-Ski-Chalets


Cand ajungem la alegerea unei cabane este ceva mai greu. Asa ca am ales o serie de puncte cheie ce trebuie luate in calcul, pentru ca rezultatul sa fie pe placul si nevoiele tale.

  1. Localizarea e pe primul loc. Nu degeaba dicteaza celelalte puncte de mai jos. Cu cat mai aproape de partie sau chiar deasupra este ideal. Proximitatea te scuteste de multe costuri pe care ar fi trebuit sa le iei in calcul.
  2. Pretul pentru cazare este un element cheie si nu sunt putini care il considera esential. Noi am spune ca e doar o parte din problema. Pretul este aproape intotdeauna in concordanta cu serviciile. Putin dai, putin face.
  3. Fii atent la ce ti se ofera in pachet. Nu trebuie sa iti ia ochii niste lucruri care sunt inutile si nici macar nu iti trebuiesc. Pune accent pe pachete bine definite si cauta informatii pe siteurile de profil, ce pot oferi un review corect despre fiecare in parte.
  4. Oamenii care administreaza cabana si angajatii ar trebui sa fie un indicator destul de important. Ospitalitatea si vorba buna nu ar trebui sa lipseasca niciodata la astfel de servicii.
  5. Modul in care e marketat si promovat. O informatie corecta si actualizata iti poate spune multe despre profesionalismul de care dau dovada.
  6. Drumul de acces si distanta pana la cabana. Nu te obosi sa rezervi in varful muntelui, daca nu ai cu ce ajunge acolo. Uita-te bine pe harta si intreaba inainte despre conditiile drumului, sa nu ajungi pe vreo poteca sau pe vreun drum forestier.
  7. Ia in calcul skipass inclus si transport. Mai ales in afara, multe cabane ofera aceste servicii pentru a atrage turisti. Te poate scuti de multi bani si scheltuieli.
  8. Tot la categoria servicii intra si parteneriatele pe care acestea le au. Iti pot oferi reduceri la restaurante sau la inchirieri de echipamente, care adunate inseamna ceva bani.
  9. Daca ai si masa inclusa ar fi bine sa te informezi despre bucatarie, ce ti se ofera in meniu si arunca si un ochi in bucatarie. Sunt drepturi pe care tu le ai si obligatii pe care cabanierul ar trebui le respecte.
  10. Dupa o zi pe partie sigur ai nevoie de ceva relaxare. Asa ca o piscina, sauna sau alt mijloc de entertainment este binevenit si merita fiecare banut.
  11. Ma opresc la mijloacele de comunicatii. Semnal la telefon si internet in prezent sunt o normalitate. Daca nu vrei neaparat sa fii izolat, atunci ar trebui sa fie prezente. Ia in calcul orice situatie periculoasa ce poate interveni si in care ai putea avea nevoie de telefon.
  12. Ia in calcul si spatiile de parcare, de preferat sa fie pazite, iar daca se poate ar fi bine sa fie si acoperite.

winter_chalet_nendaz1


Sunt sigur ca alegerile sunt mult mai dificil de facut si implica mai multa informatie, dar aceste puncte reprezinta un manual de ghidaj bun pentru inceput. Intotdeauna informeaza-te inainte si cere detalii de la administratori. Tine minte ca totul este negociabil si cel mai bun pret va fi in concordanta cu serviciile oferite.

In functie de zona si activitatile oferite, pretul poate varia destul de mult. Fiecare tara in parte isi reglementeaza turismul diferit. Ce primesti in Romania, nu vei gasi in Franta la aceleasi preturi.

Turismul repreznta o piata extrem de mobila si poate cea mai mare din lume. In fiecare an dam o mare parte din economii pe vacante, asa ca ar fi bine sa avem parte de servicii bune si conditii de cazare adecvate.

Costin

Pasiunile ne definesc, aventura ne uneste...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *