Risc crescut de avalanse in Europa si Romania

Conditiile meteo din ultima perioada au favorizat aparitia riscurilor de avalansa la munte. Zapada inghetata sub noul strat adus recent face reteta perfecta pentru aceste fenomene periculoase. Pot fi provocate de prezenta cu schiuri sau snowboard, sunetele produse sau aleatoriu prin cumul mare de zapada si straturi instabile.

La munte inca ninge, stratul de zapada fiind consistent. Temperaturile oscilante de la o zi la alta contribuie la instabilitatea straturilor de zapada. Dupa un decembrie uscat, ianuarie aduce precipitatii si odata cu acestea multe atentionari. Schiorii si montaniarzii sunt atentionati sa urmeze caile marcate si sa stea pe partii. Ironia sortii este ca inainte nu aveam zapada pentru freeride, iar acum e multa si instabila.


LastSeasonsSnowUSE_2668563b


Situatia nu este roza nici la vecinii nostri bulgari, acestia intampinand aceleasi probleme. Daca totusi nu puteti rezista tentatiei, este bine sa aveti echipament specializat pentru localizare si salvare, sa nu mergeti niciodata singuri, iar echipele Salvamont sa stie de voi. Informatiile actualizate si ghizii pot face diferenta intre viata si moarte.


*sursa: www.youtube.com


 

Costin
Urmareste-ma

Costin

Pasiunile ne definesc, aventura ne uneste...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *