Prima tura din acest sezon la Ski Resort Transalpina. Impresii si sfaturi!

La o saptamana distanta de la deschiderea sezonului la Ski Resort Transalpina, am ajuns ca in fiecare an cu sperante, pusi pe distractie si dornici sa schiem. Trei zile de zapada si deconectare din viata complicata si stresata din oras. Timp in care vremea s-a comportat capricios si ne-a oferit toate starile posibile: soare, ger, ploaie, viscol.


[Best_Wordpress_Gallery id=”11″ gal_title=”Ski Resort Transalpina”]


In prima zi, gerul taios a pastrat temperatura optima pentru schi, iar stratul de zapada a fost consistent si pentru freeride. Desi frig tare, soarele si-a facut aparitia pe cer si a contribuit la distractia care a fost declansata de miile de oameni care voiau sa schieze toata ziua. Am fost bine si cu greu ne-am despartit de partie la finalul zilei.

Asa cum am spus mai devreme,  vremea a fost tare schimbatoare, iar a doua zi situatia s-a schimbat radical. Am avut parte de o incalzire a vremii, iar norii au inchis cerul. Incurajati de soarele cu dinti din ziua precedenta, multi si-au urcat schiurile in masina si au venit la aici. Datorita starii nefavorabile a zapezii din toata Romania si mai ales din statiunile apropiate SRT, a facut ca acesta sa fie aproape singurul loc ramas inca bun pentru schi,  asa ca dupa ora 12 aglomeratia si frustrarile au luat locul bunei dispozitii si nu a incetat pana la finalul zilei. Parcarea devenise neincapatoare, coada de la gondola ajunsese pana pe partie, iar oamenii veneau valuri-valuri.


20160109_114318


Noi fiind acolo de la primile telegondole, la ora pranzului ne-am oprit pentru o pauza la apres ski, unde a inceput distractia. Mini-concertul oferit de trupa live de instrumentisti ne-a tinut in priza, iar dansul in clapari ne-a mai dezmortit picioarele. Pe bar, pe langa bar, toata lumea s-a simtit bine.


IMG_0352


Duminica temperatura a continuat sa creasca, dar aglomeratia a disparut, insa ploaia, lapovita si in final viscolul si-au facut aparitia. In ciuda vremii, conditiile au fost pe placul nostru, iar cu putina rabdare si tehnica oricine ar fi schiat bine la SRT. 

Iarna ciudata face ca schiatul in Romania sa fie tot mai greu, iar lumea se asteapta ca vremea sa se raporteze la noi si nu invers. Vremea fost tare ciudata anul acesta in intreaga Europa, fiind fie foarte calduroasa, fie aducand precipitatii abundente, iar aceste conditii nu fac decat sa ingreuneze munca administratorilor de partii. Trebuie sa privim realist situatia actuala si in acest scop vom da cateva sfaturi pentru ca vacanta la schi sa nu devina un calvar si o frustrare.


20160108_125939


Sfaturi utile pentru schi la Ski Resort Transalpina!

  • In primul rand fiti cu bagare de seama la informatiile meteo. Sunt oameni si site-uri care ofera in fiecare zi  update-uri cu starea partiei si detalii despre vreme, printre care ne numaram si noi. 
  • Evitati aglomeratia din weekenduri si mergeti in timpul saptamanii cand este mult mai liber.
  • Masina sa fie echipata pentru drumuri de munte corespunzator si adaptati viteza.
  • Daca nu stiti conditiile pentru cazare ar fi bine sa va informati temeinic sau sa apelati la o agentie specializata de voiaj. Acestea va pot scuti de multa bataie de cap.
  • Regulile de conduita pe partie si in afara ei ar trebui sa fie prioritare daca nu vrei accidentari. Echipament de protectie corespunzator, intructor pentru incepatori si atentie la zonele periculoase semnalizate.
  • Distractia trebuie sa fie pe primul plan. Lasa criticile si planurile la o parte caci locul asta te incarca cu energie pozitiva si iti ofera imagini de neuitat.

La Ski Resort Transalpina petrecerile vor continua in fiecare weekend, pana cand zapada va face loc ierbii. Acest sfarsit de saptamana va aduce World Snow Day. Un eveniment international de amploare ce se desfasoara in intreaga Europa. Vor fi multe surprize, iar copii vor avea acces gratuit si lectii de ski si snowboard. Primul nostru contact a fost pozitiv si a adus cu sine distractie marca Fery la Apres ski in fiecare zi. Se anunta o imbunatatire a vremii pana saptamana viitoare, vor scadea temperaturile, iar precipitatiile isi vor face aparitia. Asteptam un sezon lung cu distractie pana aproape de luna mai.


IMG_0221


Prietenii SRT se regasesc an de an in acest loc magic pentru schi si energia pozitiva a oamenilor. Sunt premize pentru dezvoltarea si terminarea statiunii, iar cazarea in zona este mai facila si diversificata. Accesul se face usor, iar drumurile sunt intretinute bine. 

Vom reveni de fiecare data cu bucurie si pusi pe distractie. Aventura Ski Resort Transalpina trebuie sa continue pentru oamenii si prietenii care isi dau intalnire in fiecare an aici.

Ne bucuram si ne mandrim cu aceasta statiune in ciuda criticilor. „Cine stie, cunoaste!”, vorba preferata a iubitorilor de munte si in special SRT.

 

 

Costin

Pasiunile ne definesc, aventura ne uneste...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *