Cu susul in jos! Se poate schia doar vara!

Va intrebati probabil unde se intampla asa ceva. Ramanem uimiti cand deschidem televizorul si vedem exemple din alte tari civilizate, cu precadere in Japonia, unde strazile si drumurile raman dezapezite in ciuda zapezilor cazute iarna.


04-Gassan-Backcountry-Telemark-c-Outdoor-Japan-Media1


Statiunea  Gassan Snow Resort din inima Japoniei este unicat si atipica din orice punct de vedere. Aici zapada cazuta este atat de mare iarna incat sezonul de schi incepe in luna mai si se termina in iulie. Deschisa in 2010, nu a putut opera pe timpul iernii din cauza stratului de zapada, asa ca s-a decis ca sezonul sa fie schimbat pentru a putea indeplini standardele de schi. Statiunea, dispune de 3 instalatii de urcare, intre 700m si 1600m.


02-Echo-Line


Intrebarea este ce ii indeamna pe japonezi sa deschida cu asa chin o statiune care nu este practica. Raspunsul este destul de simplu: o sursa de powder cum numai aici gasesti. Nu stiu cati dintre voi au informatii ca ar fi cea mai buna zona de pe Glob pentru powder? Foarte multi vor declara Japonia si probabil nu se inseala. Clima propice, muntii inalti si zonele izolate fac din insula un rai pentru freeride, de unde si filmele ce impanzesc internetul si imaginile wow.


Are-Resort-in-Sweden


shutterstock_107688395


Costin

Pasiunile ne definesc, aventura ne uneste...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *