Decizia FIS in cazul filmarilor cu o drona!

Evenimentul care se putea incheia tragic in apropierea Craciunului la Cupa Mondiala de coborare desfasurata la Madonna di Campiglio, in care o drona era aproape sa loveasca pe Marcel Hirscher, a  tras un semnal de alarma serios in privinta folosirii acestui tip de echipament pentru filmare.

Special echipata cu camere de filmare, drona s-a prabusit la cativa metri de schiorul Marcel Hirscher, punandu-i viata in pericol. Aceasta era controlata de la distanta de un operator, iar responsabilitatea a fost integral atribuita firmei care administra filmarea. Drona nu trebuia sa se afle pe traseul schiorului, FIS permitandu-i accesul doar in zone neutre, fara spectatori sau sportivi. 

In urma acestui incident nefericit, FIS a interzis utilizarea dronelor la competitiile de acest gen, astfel ca in acest moment, Italia ramane singura tara in care sunt acceptate pentru filmare.

Conditiile meteo, starea tehnica a echipamentului sau nivelul de pregatire al operatorului pot fi factori ce ar putea declansa astfel de accidente asa bine ca organizatorii de evenimente ar fi bine sa isi ia toate masurile pentru a proteja participantii si sportivii.


*sursa: www.youtube.com


 

Costin

Pasiunile ne definesc, aventura ne uneste...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *