Incredibil, dar adevarat: un soldat indian gasit viu dupa sase zile in urma unei avalanse din Himalaya!

Un adevarat miracol ar spune lumea. Hanamanthappa Koppad, un soldat indian,  a supravietuit unei avalanse produse in zona Kashmir. Acesta fusese acoperit de aproximativ sapte metri de zapada in urma avalansei care a omorat nu mai putin de noua soldati.


article-doc-7r8lv-1fhF4DtxY9d9da1ba08d6610830d-145_634x439


Zona este una intens militarizata si se afla situata intre India si Pakistan. Sansele de a gasi pe cineva in viata erau destul de reduse inca din prima zi de cautari. Militarul a fost totusi gasit dupa sase zile, afla in stare de inconstienta, sub sapte metri de zapada si a fost internat la un spital din Delhi.


Avalanche cascading down snowy slope


In mod miraculos acesta a supravietuit la limita cu oxigenul si bataile inimii. Avalansele si caderile de zapada masive sunt un lucru obisnuit in aceasta zona dintre cele doua tari. Muntele a ucis aici de-a lungul timpului mai multi militari in patrulare decat in schimburi de focuri. In 2012 au murit 140 de oameni dintre care 129 de soldati. Caderile de zapada sunt masive, masurand mii de tone de gheata, zapada si pietre si distrug totul in calea lor.

Uneltele folosite pentru acest gen de salvare sunt lopetile, sondele si drujbele pentru a putea taia stratul de gheata. Vorbim de o munca titanica, extrem de periculoasa in conditii extreme. 



Costin
Urmareste-ma

Costin

Pasiunile ne definesc, aventura ne uneste...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *