NU cu motoarele in ariile protejate! Modificarile legistative au fost retrase si nu din bun simt…

Nu demult am atras atentia asupra motoarelor care invadeaza ariile protejate  (ASA NU pe munte) si care aduc mai mult rau decat bine. Lipsa de viziune si bun simt, ascunse sub distractie si aventura provoaca ravagii in natura. Premisele initiale, ascunse in spatele competitiilor organizate lasa intentionat portite legale asemenea micro-centralelor care au distrus sistematic raurile Romaniei. 

Propunerea de a modifica OUG nr. 195/2005 privind protectia mediului pentru a permite desfășurarea de raliuri, cross-uri și competitii de enduro initiata de senatorul Viorel Arcas a fost retrasa. Acest om, ales in Parlamentul Romaniei, incerca sa bage pe sub nas o initiativa legislativa cu efecte grave si dezastruoase pentru natura de care mai avem noroc inca sa ne bucuram. Sintagme precum, „oamenii mor de foame”, „nu au slujbe”, „nu avem competitii” sau „ne fug investitorii” au facut din noi un popor care ar fi in stare sa isi taie craca de sub picior. Lasam generatiile fara viitor si perspectiva la o simpla adiere de vant si niste vorbe menite sa ne sperie.


Jeep Wranglers on Gold Mountain Trail, Big Bear, CA


In urma respingerii amendamentelor propuse de senatorul Viorel Arcas, acesta a declarat ca nu se afla in cunostinta de cauza privind repercursiunile legii asupra mediului si ca se va impotrivi daca se demostreaza acest lucru. 

Ne aflam asadar in tara lui nimanui. Nu facem politica sau afaceri, dar natura este obiectivul si locul unde ne place sa ne desfasuram timpul liber. Ori de cate ori vom avea ocazia vom condamna vehement aceste abateri grave de umanitate. Exista suficient loc pentru competitii, dar si pentru  un mediu protejat astfel incat acestea sa coexiste si sa nu se distruga reciproc.

Ne place sa ne laudam in Occident cu muntii si zonele virgine si salbatice, fiind o carte de vizita buna, atunci de ce incercam din rasputeri sa schimbam in rau acest lucru?!

Costin

Pasiunile ne definesc, aventura ne uneste...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *