Hell.Met promite o casca desprinsa din seria IronMan

Asa cum v-am obisnuit pana in acest moment, ne place sa traim in prezent, dar sa aruncam din cand un ochi in viitor sa vedem ce ne asteapta. Despre protectie, casti si tehnologii se pot spune multe, de la inventia celor de RUROC venita din seria Star Wars pana la casca inteligenta propusa de Alpine.


26968533908111.5605eb752d0be


Un nou concept ne atrage atentia, de data acesta prin prisma ergonomiei. Cand auzim de casca, indiferent de model sau marca, ne gandim la obiecte grele, voluminoase si greu de carat sau utilizat. De data aceasta este vorba despre un design nou, complet iesit din comun, venit din ideile naturii, care se poate modifica dupa nevoile noastre. Poate stiti cum functioneaza o armura antica, sau vizorul unui pilot aflat la carma unui avion de vanatoare.

Cum functioneaza?

In varianta finala desenata, casca Hell.met este compusa din 7 segmente mobile si o prindere sub barbie. Au fost luate in calcul elementele de siguranta, compozitie, controlul temperaturii si modalitati de ventilatie. Mobilitatea este foarte buna, fiind stransa sau deschisa cu ajutorul unui disc aflat in pozitia urechilor. Ergonomia este esentiala, astfel ca se poate plia usor si depozita in locuri mici. Daca mergi la schi incape intr-un rucsac si mai ai si loc de bagaje, iar pentru motociclism, vei ajunge sa spui pass  topcase-urilor voluminoase ce te aseamana cu baiatul care livreaza pizza.


6dd98c33907973.5605eb369ad8a


IronMan!

Nu cred ca va mai trebui sa fim gelosi pe Tony Stark, cand cheama armura dintr-o valiza. In curand acest gen de casca/protectie concept va vedea lumina zilei. Materialele compozite, tehnologia micro-electronicii aduc viitorul mai aproape de noi. Principalul aspect insa de notat, este fara doar si poate, posibilitatea de a se transforma si a ocupa un spatiu cat mai mic. 


a6ba1533907977.5605eb37baaf1


Aspectele negative pe care le putem intui se pot referi la gradul de siguranta oferit, calitatea materialelor, garantia si eficienta pe care designerii le au de rezolvat. Ideea de casca modulara nu este noua, insa nu a fost abordata atat de aprofundat pana in acest moment. 

Scopul final este acela de a avea o casca universala, versatila pentru sporturi si scopuri multiple. Usor de folosit, depozitat, la un pret rezonabil, asa cum ne promit initiatorii proiectului.


*sursa: www.youtube.com

*www.hugogiralt.com


Costin
Urmareste-ma

Costin

Pasiunile ne definesc, aventura ne uneste...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *