Sindromul FSF (Foame-Sete-Frig)

Cea mai noua descoperire a cercetatorilor britanici o reprezinta Sindromul FSF (Foame-Sete-Frig) care pentru unii din noi poate insemna sfarsitul unei zile pe partie. V-ati dat seama ca glumesc, insa pentru unii din noi aceste aspecte sunt foarte importante si fac diferenta dintre o zi perfecta pe partie si o zi in care te rogi sa ajungi mai repede la cabana sa faci o baie calda sa iti revii.

In acesti ani de cand practic sporturi de iarna am invatat sa „tratez” acest sindrom, astfel ca inainte de a-mi face bagajul pentru vacanta, ma asigur ca am si trusa de supravietuitor pe partie.

Foamea. Se stia ca pe parcusul unei zile plina de miscare consumul de calorii este in medie de 2000 calorii, asa ca avem nevoie de surse de zaharuri pentru a compensa consumul. Astfel ca niciodata nu imi lipsesc din buzunarul rucsacului batoanele cu cereale si batoanele Snickers sau Mars. Boost de energie, ne ajuta pe partie sa rezistam pana la ultima gondola.


12674790_1110067225710218_758986952_o


Setea. Fie ca oprim la un apres-schi pentru un ceai cald, fie ca port in rucsac un bidonas de apa, trebuie sa avem grija sa nu ne deshidratam. Daca mai adaugam si cateva minerale in apa, putem fi siguri ca raportul de hidratare ramane constant.


ploska-butilka-laken-mono


Frig. Cel mai mare dusman al meu il reprezinta frigul. Poate fi o zi nemaipomenita pentru schi, powder cat cuprinde, distractie in toi, daca s-a instalat starea de frig nu mai functionez. Solutia? Incerc sa stau cat mai putin intr-un loc, sa compensez cu ceaiuri calde, pernute cu gel calde sau inca un strat termic (fleece).


1394802241966972


Mai sunt si alte „sindroame” de care sufera omul modern, cum ar fi lipsa wi-fi-ului sau lipsa internetului in retea, dar asta intr-un articol viitor.

Olgu

Have less! Do more! Be more!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *