La schi in Iran! De ce am face o exhibitie ca asta?

Sunt convins ca atunci cand va ganditi la Iran, nu luati in considerare faptul ca aceasta tara ar putea fi o destinatie pentru sporturile de iarna.

La nici doua ore de Teheran, in muntii Alborz se regaseste Dizin Ski Resort, care se vrea a fi urmatoarea destinatie dupa Alpi. In fiecare an aici vin pasionati din toata lumea pentru acesti munti extraordinari si pentru conditiile propice formarii powderului, dar si pentru statiunile de mare altitudine.


dizin-ski-resort-07


Situatia politica fiind inca tensionata in aceasta tara, accesul este destul de greoi, platile se pot face numai cash, iar berea la apreski este o gluma buna, alcoolul fiind interzis in Iran.

Sezonul incepe in noiembrie si se termina prin luna mai, cu statiunea de baza localizata la 2700 m, aceasta fiind in primele 40 de locatii  amplasate la aceasta inaltime din intreaga lume. Instalatiile de urcare pe cablu urca pana aproape de 3600 m, astfel ca stratul de zapada si conditiile sunt ideale aproape tot sezonul, dispunerea fiind spre partea de nord, iar powderul fiind din abundenta.


dizintrailmap


Numaram in jur de 20 de instalatii pe cablu, 15 partii si o tona de off-piste cu diferenta de nivel mare pentru coborari epice pe vaile pline de zapada. Un skipass e relativ ieftin, cam 20 euro/zi si este friendly pentru schiori si snowboarderi.

De ce am incerca o asemenea exhibitie?

Raspunsul este simplu, pentru dragostea de munte si diversitate. Trebuie sa privim o asemenea aventura din mai multe aspecte si sa scapam de cliseele culturale si de faptul ca in Orientul Mijlociu avem doar dune de nisip. Conditiile de schi sunt excelente, serviciile si cazarile nu difera cu mult fata de cele din Alpi, iar drumul pana acolo si experientele pot fi de neuitat. Avem posibilitatea de a vizita un oras frumos, Teheran,  cu o diversitatea culturala impresionanta, parte din patrimoniul UNESCO si in acelasi timp sa dam o tura si intr-o zona ascunsa pentru majoritea oamenilor care privesc cu indoiala aceasta tara.

Acoperim intr-o singura plimbare nevoia de mare, munte si city break la o alta dimensiune si amploare.


*sursa: www.youtube.com


Costin

Pasiunile ne definesc, aventura ne uneste...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *