Din clapari in slapi intr-o saptamana!

Ne aflam intr-o perioada din an cand astrele se aliniaza si se pot intampla minuni. Putem schia sau face o baie la mare in aceeasi saptamana. Primavara este anotimpul magic in care ne imprietenim cu soarele si natura revine la viata.

In ciuda unui sezon de iarna capricios, slab in precipitatii, am reusit sa gasim totusi powder si zapada buna pentru a ne calma poftele. Partiile au fost in stare buna si inca se mentin in unele zone in conditii decente pentru un schi de primavara. Lasam de o parte gecile groase, puloverele si manusile si trecem la tricou si ochelari de soare.


IMG_02042016_152009


Propunerea noastra pentru urmatoarele zile ar fi sa va luati ramas bun cum se cuvine de la zapada pentru cateva luni cu cateva coborari de senzatie in acordul sunetelor padurii si razelor soarelui de primavara. Vom fixa bronzul la inaltime pentru a fi pregatiti pentru mare. Ce poate fi mai frumos decat o ultima partida de schi cu transfer pe nisipul fierbinte din Vama?


img_02072016_122622_hht


Zonele vizate de care ne mai putem bucura sunt cele de altitudine din Sinaia, Ski Resort Transalpina unde se poate schia pana la baza, sau in creierul muntilor la Balea off-piste. Trebuie avut grija sa va adaptati la textura zapezii in aceste conditii de primavara, sa mai renuntati la echipamentele groase si mai ales sa optati pentru lotiune cu factor de protectie pentru a evita arsurile solare, care pot fi destul de grave. Nu ne mai punem problema drumurilor inzapezite, in schimb calitatea lor si „craterele” formate peste iarna sunt un adevarat test pentru suspensiile masinilor.


20160403_102253


Aventura zapezii se termina o data cu ultima pata de alb din munti, iar pasionatii o stiu prea bine. Acest sindrom este grav si nu poti scapa cu una cu doua decat aproape de luna mai cand placa de snowboard face loc celei de kite.



Costin

Pasiunile ne definesc, aventura ne uneste...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *