E doar un banal selfie stick! Nu zau?!…vezi cat de periculos poate fi

Pare greu de crezut, dar este cat se poate de adevarat.

In 2015, au fost mai multe morti cauzate de minunatul instrument decat cele cauzate de atacul rechinilor. De la turistul japonez care a murit in fata Taj Mahal-ului pentru ca a alunecat pe scari in incercarea de a-si face un selfie spectaculos la cel care a murit in timpul unei coride in Spania din acelasi motiv, ne dam seama ca fotografiatul a devenit un „sport” din ce in ce mai periculos.


TEASER-Selfie-sticks


Din dorinta de a posta poze cat mai intrigante, unii oameni au uitat masura si au ajuns sa isi riste viata pentru acele manute thumbs up pe Facebook sau acele inimioare pe Instagram.

In consecinta, autoritatile au inceput sa ia masuri impotriva acestor dispozitive care ne transforma incet-incet in robotei egocentristi. Astfel in unele parcuri Disneyland, dar si in unele muzee (mai ales in SUA) accesul cu selfie stick a fost interzis pentru a nu pune in pericol viata celor care folosesc aceste device-uri, dar si viata celorlalti turisti.


scaled-walt_disney_world_officially_bans_selfie_sticks_on_all_rides_but_not_in_the_park_346242


Pe de alta parte, exista si sustinatori ai acestui dispozitiv: operatorii de telefonie care au tot felul de promotii si care ofera gratuit un selfie stick la achitionarea unui telefon sau hotelurile care incearca astfel sa isi fidelizeze clientii. Si cum marketingul functioneaza, e posibil sa mai auzim de stiri cu morti stupide cauzate de acest bat magic.

Din pacate nu putem da vine intotdeauna pe acest mijloc auxiliar pentru poze reusite din vacanta. Trebuie avut in vedere ca utilizatorul poate dicta rolul pro sau contra in functie de utilizare. Accidentele produse din cauza acestui lucru sunt deseori stupide si puteau fi evitate daca omul nu cauta senzationalul si extremul. Asemeni cunoscutului „ice bucket challenge”, o miscare globala cu scopuri caritabile, dar care a facut destule victime, nevoia de a face ceva diferit poate uneori degenera in tragedii.



Va recomandam sa fotografiati responsabil, sa fiti atenti la conditiile atmosferice si mai ales aveti grija pe unde pasiti. Pragul intre tragedie sau distractiv poate fi chiar un banal selfie stick.



Olgu

Have less! Do more! Be more!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *