Test comparativ GoPro Hero 4 Black/ XiaoMi Yi 1080/ Eken H9 Ultra HD 4K

Pasionatii de sport si natura folosesc orice mijloc pentru a capta aventurile, locurile si activitatile ce sunt intreprinse. Astfel piata camerelor sport a devenit un segment extrem de dinamic, in crestere unde accentul pe dimensiune, calitate si materiale este foarte important. Fiecare producator se chinuie sa vina cu ceva nou la fiecare generatie aparuta pentru a face diferenta si asa destul de mica intre aceste camere sport ajunse la un nivel extrem de performant.

La inceput au  fost folosite in industria cinematografica, sportiva de extrem sau de catre amatorii de senzatii tari cu bani multi, insa mai nou iti poti achizitiona un astfel de echipament la bani putini putandu-te bucura de o calitate excelenta. Am ales pentru testul nostru 3 camere din game/pret/calitate diferite pentru a ne da seama care, cum merita folosita si achizitionata in functie de mediul si modul de folosinta.


pjimage (2)


Eken H9 Ultra HD 4K

  • Rezolutia video 4K la 10fps, 2.7K la 15fps, 1080p la 60 / 30fps, 720p la 120 / 60fps
  • 170 grade unghi de filmare
  • Suporta pana la 64 Gb micro SD
  • Baterie de 1050 mAh
  • Conectare si control prin Wifi pana la 20 m
  • Display LCD incorporat de 2 inch
  • Conectare prin aplicatie Ez iCam Ap compatibil Apple iOS: iPhone 5 / 5S / 6 / 6 Plus (iOS 8), iPad Air and Mini (iOS 8)
  • Pachetul vine cu accesorii de prindere, carcasa pentru apa si instructiuni

GoPro Hero 4 Black Edition

  • Rezolutie video 4K la 30 fps, 2.7K la 50 fps, 1440p la 80fps sau 1080p la 120 fps
  • Ultra wide unghi de filmare
  • Suporta pana la 64 GB micro SD
  • Conectare prin WiFi si Bluetooth
  • Conectare prin GoPro App
  • Pachetul vine cu accesorii de prindere, carcasa submersibila pana la 40 m si instructiuni

Original XiaoMi Yi 1080P

  • Rezolutie video Full HD la 1080 cu senzor Sony Exmor R BSI CMOS 16 milioane de pixeli
  • 155 grade unghi de filmare
  • Suporta pana la 64 Gb micro SD
  • Conectare prin WiFi pana la 100 m
  • Conectare prin aplicatii dedicate
  • Pachetul vine cu camera, baterie si cablu de incarcare

pjimage (3)


Dimensiunile celor 3 camere sunt similare (L x W x H): 6.00 x 2.10 x 4.20 cm), usor de utilizat si carat. Materiale de calitate asa cum suntem obisnuiti pe GoPro si XiaoMi, Eken H9 fiind ceva mai slab la acest domeniu. Aplicatiile pentru conectare sunt usor de folosit si merg pe majoritatea mobilelor folosite de noi.

Diferentele dintre aceste camere sunt la modul de folosire si pret. Astfel am pus fata in fata 50 dolari/100 dolari si 500 dolari. Vorbim in aceasta moneda din pricina extinderii la nivel mondial, iar pe majoritatea siturilor de cumparaturi din afara aceasta este de referinta.

Mediul si modul in care este folosita o astfel de camera, va face diferenta dintre una ieftina si una scumpa. Filmarile profesioniste vor avea nevoie intotdeauna de acel 2% in plus, asa ca alegerea de baza va fi in continuare GoPro. Amatorii si entuziastii care nu vor sa dea o caruta de bani pe un echipament ce din experienta va spun ca se poate pierde usor vor alege din alternative.

In principiu calitatea imaginii este similara, senzorii de imagine facand diferenta, durata bateriei in diverse situatii de frig in special si accesoriile care sunt extrem de importante cand vorbim despre miscare si sport. Pana la urma aceasta este dedicatia pentru camerele noastre. Conectarea la distanta te poate scuti de o telecomanda in plus cand vorbim despre un selfie reusit. Mai nou toata lumea vrea in filmari un time leapse, asa ca avem aceasta optiune pe GoPro si Eken.


IMG_21042016_202439


Recomandari si concluzii

Pretul si calitatea va dicta alegerea uneia dintre aceste camere, extrem de performante cu imagini si caracteristici bune. Profesionistii vor opta pentru GoPro, amatorii pentru Eken si oamenii dispusi la compromisuri pentru Xiaomi. Aceasta din urma, considerata un Apple al Estului, poate fi varianta ideala dintre cele doua daca vorbim de raportul calitate/pret. Daca dispui de abilitati de editate foto/video si un soft pe masura, diferentele dintre ele tind sa scada. Foarte important de mentionat este ca fiecare pluseaza in conditii de soare, umbra sau intuneric. Eken are nevoie de lumina puternica, Xiaomi merge bine chiar si noaptea iar GoPro nu ar trebui sa dea gres in nici o situatie.

Bine de avut in vedere in momentul achizitiei sa luati in considerare o baterie extra, alegerea unor accesorii de prindere potrivite, dar si un card de memorie. Evitati sa achizitionati camere deschise la culoare daca mergeti la schi sau snowboard, deoarece in caz de pierdere pot deveni greu de gasit. Avantaj pentru Eken H9 monitorul LCD de pe spate ce poate reda inregistrarea sau ghida in meniu. Folosirea acestor camere este indicata cu sunet, deoarece poate indica inceputul filmarii sau activarea fotografiei, extrem de buna cand este montata pe casca.

Gentile de transport si depozitare sunt bune in special cand ai in fata 30 de elemente mici, firave de luat cu tine in bagaj. Accesoriile difera la pret in functie de camera aleasa, dar si tara si marca de unde le cumparati. Chinezariile, evitate candva din pricina calitatii indoielnice au devenit de multe ori la acceasi calitate cu originalele.

Asa ca, orice varianta ati alege este buna dintre cele trei prezentate. Nu exista buna sau rea, ci doar sacrificiul, compromisul si pentru ce anume este achizitionata sa filmeze. O camera mai ieftina utilizata corect va face fata de cele mai multe ori cu una scumpa folosita amatoriceste.


*Eken H9 


 

*GoPro Hero 4 Black


 

*XiaoMi 1080 -sursa www.youtube.com


Costin
Urmareste-ma

Costin

Pasiunile ne definesc, aventura ne uneste...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *