Cum planificam o excursie? Reguli simple de urmat

In zilele mohorate putem sa incepem sa ne facem planuri pentru weekend sau poate pentru concediul de vara. Pentru ca vacanta sa fie una memorabila, aceasta trebuie planificata din timp si e bine sa tineti cont de cateva aspecte. „Foamea” oamenilor pentru aventura si excursii se reflecta in numeroasele oferte de pe piata, dar si daca ne uitam pe statisticile anuale cu privire la numarul de turisti dintr-un anume loc, bugete alocate pentru excursii si impresii care impanzesc forumurile on-line.

Turismul isi face loc asadar in primele industii, mancand o buna parte din banii oamenilor. O rutina in Romania, plecarea de weekend, vacante de vara in tari exotice sau mult ravnitele excursii de iarna, toate sunt pe placul romanilor ce aleg de la an la an sa schimbe si sa vada noi locatii. De la o experienta la alta invatam lucruri despre planificarea, scanarea zonelor interesante si alegerea vacantei potrivite din multitudinea de oferte menite sa ne ia ochii prin poze, filme si review-uri frumoase. In acest sens va prezentam cateva sfaturi simple, fara reinventarea rotii, care va vor fi de ajutor in alegerea corecta si eficienta, potrivita pentru voi.

Reguli pentru excursie extraordinara:

  • Tipul excursiei. City break, excursie pentru turism ecumenic, excursie pentru shopping, luna de miere, turism pentru sporturi extreme sau concerte sau orice alta activitate care presupune deplasarea din punctul A in punctul B pentru o perioada mai mare de 3 zile si cu scop de relaxare.

image.adapt.985.medium


  • Bugetul. Pe langa costurile deplasarii si al cazarii, trebuie sa luati in calcul si banii de cheltuiala, suvenirurile pentru prieteni, dar si un buget pentru situatii neprevazute. Plata cu cardul a devenit universala, dar indicat este sa aveti cash, in moneda tarii respective. Un numar de urgente de la unitatea bancara cu care colaborati este mereu o alegere buna.

Travel-wallet-budget


  • Destinatia.  Fie ca e recomandare de la prieteni, fie ca ati descoperit-o pe internet, va sfatuim sa cautati informatii despre locatia unde va doriti sa mergeti ca sa puteti profita la maximum de tot ceea ce ofera. Cel mai bine este sa cautati informatiile pe bloguri si site-uri unde turistii au lasat impresii. De cele mai multe ori cele mai interesante experiente se afla dincolo de brosura de prezentare a statiunilor.

plan-your-tripjpg-797


  • Vremea. Trebuie neaparat sa verificati starea vremii cand planificati o excursie, dar mai ales inainte de plecare. Uneori se poate intampla ca intreaga deplasare sa fie reprogramata din ratiuni meteorologice. Nu cred ca v-ati dori sa planificati o excursie pe munte, sa ajungeti acolo si sa trebuiasca sa va luati cazare la hotel in asteptarea vremii cu soare. Cu toate acestea, vremea nu se comporta dupa placul nostru, asa ca este bine sa avem in vedere si sa incercam sa preintampinam eventualele schimbari bruste prin echipamente si masuri corespunzatoare in functia de zona aleasa.

weather-parasol_1567811c


  • Transportul. Avion sau tren, masina sau motocicleta. In functie de durata deplasarii pana la punctul B (care in cazul de fata este sinonim cu vacanta si relaxarea), trebuie sa decideti cu ce veti merge. Tot in functie de varianta de deplasare se modifica si costurile, asa ca e bine sa corelati acest aspect cu punctul 2 din acest articol.

how-to-plan-your-travel-finances-03


  • Bagajul. Luand in considerare toate cele de mai sus, trebuie sa stabiliti si bagajul…ca doar nu o sa mergeti in slapi daca afara ploua si nici nu are sens sa va luati geaca daca mergeti intr-o zona unde temperaturile nu scad sub 30 grade.

6f46b1077b11fa04f45b15c934617c2d


  • Aspectele geo-politice. Simt nevoia sa adaug si acest aspect pe lista, mai ales in contextul noilor tensiuni din diferite tari europene si nu numai. De verificat inainte de excursie daca exista vreo recomandare/rectrictie pe site-ul Ministerului de Externe.

travel-tips


  • Asigurarea. Pentru a scapa de batai de cap, mai ales pentru excursiile in care cautati adrenalina este bine sa optati pentru o asigurare in acest sens. Nu costa mult si va poate scuti de bani multi in caz de accidente. Atentie insa la ce anume acopera si cititi cu atentie clauzele.

plan-your-travel-Insurance-1024x564


Ne plac lucrurile spontane, insa uneori e bine sa ai si lucrurile organizate din timp, astfel incat sa minimizezi aspectele negative si sa ai o vacanta linistita, fara griji. Toate aceste activitati de organizare nu numai ca iti fac mai usoara viata, dar te ajuta sa devii mai responsabil pentru alegerile pe care le faci pe viitor.

Olgu

Have less! Do more! Be more!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *