Provocarea Arctic Man, echilibrul suprem intre adrenalina si extrem

Legendarul schior Daron Rahlves si-a adjudecat primul loc anul acesta in competitia Arctic Man Challenge, o cursa extrema care se desfasoara in Alaska si care combina schi + snowmobil + adrenalina. Cu aproximativ 15.000 de participanti cu rulote, mesterind la sanii, gratare cu carne de ren si multa bere, Arctic Man este varianta montana a competitiei Burning Man.

Arctic Man Challenge un eveniment care aduna laolalta o multime de rulote, oameni care isi construiesc propriile baruri din zapada, totul in jurul snowmobilelor pe care le pregatesc pentru intrecerile ce au loc pentru impatimiti.


arcticheiltow


Competitia The Arctic Man are loc pe o distanta de 8.8 km intre 2 varfuri si o vale. Schiorul  incepe cursa dintr-un varf la peste 1760m altitudine, coboara in jur de 520 m in mai putin de 3 km, pentru ca apoi sa se intersecteze cu un coechipier pe snowmobil. Acesta trebuie sa prinda din mers si in mare viteza sfoara spre a fi tractat spre cel de-al doilea varf, totul petrecandu-se cu o viteza de 130 km/h. Odata ajuns in cel de-al doilea varf, schiorul trebuie sa coboare intr-o alta vale pentru finish.

Daron Rahlves si partenerul sau de competitie, Levi LaVallee, au terminat cursa in 4 minute si 2.8 secunde, ceea ce inseamna ca a atins viteza de 148 km/h.


arcticcampsite


Competitia a luat nastere acum multi ani, cand Howard Thies si-a dorit sa combine cumva schiul si pasiunea pentru snowmobile intr-o competitie epica. Acum, la 33 de ani distanta fata de acel moment 0, competitia a ajuns sa stranga peste 60 de echipe care se intrec pentru premiul de 61.000 dolari.


*sursa: www.youtube.com


Olgu

Have less! Do more! Be more!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *