S-a mai stins o stea, Stevie Smith paraseste definitiv mountain bike-ul

Stevie Smith, in varsta de 26 ani, originar din Canada a devenit o forta la downhill, culminand cu castigarea curselor din 2013 a Cupei Mondiale la Leogang, Hafjell si Mont-Sainte-Anne.

Acesta a suferit o lovitura la cap in timpul unei curse de enduro, fapt care a dus la tragica moarte a acestuia. Bun cunoscator la tuturor traseelor de padure si off-road, nascut in Vancouver, nu a putut insa evita acest accident petrecut in compania prietenilor.


hqdefault


Supranumit „Canadian Chainsaw„, isi revenise dintr-o accidentare si avusese un inceput de 2016 excelent cu un podium la UCI WC Mountain Bike din Lourdes, France unde a terminat pe locul secund. Fiind un talent inascut, si-a dedicat viata acestui sport si promovarii biciclismului. Mare iubitor la naturii, isi petrecea majoritatea timpului in aer liber practicand mersul cu bicicleta, pescuitul, drumetiile impreuna cu prietenii sai, care preluau din entuziasmul sau molipsitor.


maxresdefault


Din pacate ce trebuie sa retinem este faptul ca in natura orice greseala este taxata, mai ales cand alegem sa mergem la limita. Astfel de accidente sunt inevitabile si cel mai adesea nu pot fi preintimpinate prin metodele clasice de protectie. Trebuie totusi avut in vedere pentru incepatorii din sport, faptul ca pentru start ai nevoie de o informare temeinica si mijlocele minime de siguranta. Un rabat de la aceste reguli se pot solda cu tragedii.


*sursa: www.youtube.com


Costin

Pasiunile ne definesc, aventura ne uneste...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *