Deschiderea sezonului moto cu o tura de Grecia

Nici nu a venit bine caldura ca deja am inceput sa cutreieram tara in lung si in lat. Si nu numai Romania. Suntem cu gandul la plimbare toata iarna si la prima ocazie ne suim pe motoare si ne bucuram de vreme si aventura.

Prima iesire anul asta a fost in Thassos. Cum Grecia este destinatia preferata a romanilor, nu am stat prea mult pe gânduri. Nici aproape, nici departe, dar accesibil rapid si ieftin, mai ales daca mergi cu motocicleta.

Temperatura blanda si maximele ce nu ating pragul caniculei fac din lunile mai-iunie sa fie cea mai buna perioada pentru o aventura pe doua roti.


DSCN3805


Aglomeratia specifica sezonului de varf nu se regaseste pe traseu sau în statiuni. Dat fiind ca mergem la mare, bagajul nu este voluminos, preturile inca accesibile si nu iti trebuie un big adventure pentru a asemenea tura.

Aventura noastra se intinde pe 4 zile, rezonabil pentru a nu interveni nici oboseala sau plictiseala din lipsa de activitati. Asa cum povesteam intr-un articol anterior, ideal pentru o plimbare numarul optim de motoare este undeva intre 3-5. O Yamaha si doua Ducati pe un traseu ce strabate Bulgaria nord-sud si o parte din Grecia. Nu mai mult de 1500 km pe drumuri relativ bune, pe alocuri excelente si un tur sau doua pe insula Thassos.

In privinta drumului trebuie avut in vedere planificarea pe GPS, carburantul este mai ieftin in Bulgaria si considerabil mai scump pe insula. Costurile pentru un asemenea drum se incadreaza intre 70-100 euro cu toate taxele. Nu trebuie sa ratezi un ocol prin Sipka, un popas in Veliko Tarnavo, sa te bucuri de drumul nou deschis pe la Makaza dintre granita celor doua tari (Bulgaria si Grecia) si musai un tur sau doua in insula Thassos, presarat cu serpentine pe langa mare.


traseu grecia


In privinta cazarii, preturile sunt acceptabile intre 10-20 euro de persoana la hotel, sau poti folosi un cort daca vremea nu este capricioasa. Insula iti permite sa faci popasuri de jur imprejurul ei, avand plaje numeroase si zone de campare. Nu trebuie ratata o vizita la Giola (o piscina naturala sapata de mare in interiorîl unor stanci), plaja de marmura (a se purta casca si atentie la praful de pe drum mai ales in zilele insorite) si o tura in satul traditional din interiorul insulei, unde se mananca excelent.

Pregatirea motocicletei pentru un asemenea drum implica o informare buna a drumurilor, adaptarea la conditiile de drum, musai un spray de lant si poate salvarea catorva numere utile de telefon pentru evenimente neprevazute. Se recomanda echipament complet si ceva impermeabil. Nu este inca vara si instabilitatea meteo se poate manifesta in aceasta perioada.


DSCN3872


O asemenea plimbare reprezinta chintesenta motociclismului, aducandu-ne aminte nu doar de utilitatea fierului, ci si de faptul ca ne aduce acel ceva lipsa din celelalte metode pentru transport. Acuratetea simturilor, drumurile virajate si compania celor la fel ca tine vor aduce zambatul larg si incarcarea bateriilor. Este ocazia sa iesi din rutina, de deconectare si folosire a motociclitei pentru ce a fost conceputa sa faca initial. Recomandam acest traseu pentru un inceput de vara alaturi de prieteni, bineinteles pe doua roti!



Costin
Urmareste-ma

Costin

Pasiunile ne definesc, aventura ne uneste...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *