Celebrul realizator TV, Bear Grylls ne dezvaluie din metodele sale de antrenament

Cunoscut pentru documentarele sale de supravietuire suprarealiste, despre Bear se poate spune ca este intr-adevar un daredevil. Cu o cariera in trupele speciale britanice SAS, escalada pe Everest si survolare deasupra sa cu un deltaplan special echipat – sunt doar cateva din realizarile demne de luat in seama cand vorbim despre acest personaj ce nu s-a multumit niciodata cu putin, ci a cautat mereu extremul si depasirea limitelor umane.


5eeae623329235.5632247c247d0


Chiar daca de multe ori vorbim de scenarii si situatii regizate, filmate in conditii speciale de siguranta, trebuie totusi sa luam in calcul antrenamentele si pregatirile pe care trebuie sa le faca celebrul personaj pentru a fi mereu in joc la randament maxim. Acesta ne prezinta ce se intampla si in spatele scenei si ne da cateva sfaturi pentru a fi in forma. Vorbim aici de coordonare, miscare, rezistenta, balans si concentrare.


6ecdaea9aae69c4bb4a9b769d38d5739


  • Tractiunile la bara reprezinta punctul de start pentru exercitii sale. Ridicari pana la nivelul barbiei in cateva repetari cu cresterea lor pe masura ce forta se multiplica.
  • In pozitie flexata a picioarelor si cu o greutate in maini se efectueaza o miscare pe verticala pana deasupra capului.

Bear_Grylls4_3301422b


  • Miscare pentru mentinerea echilibrului si o intarire a genunchilor prin genoflexiuni cu fiecare picior ajutat de maini.
  • Intarirea abdomenului. Intins pe spate cu mainile intinse vei ridica picioarele usor mentinand pozitia cateva secunde.
  • Tractiunile dragon. Aceste exercitii sunt foarte eficiente, dar solicitante in acelasi timp. In timp ce te vei ridica cu barbia la nivelul sau deasupra barii aduci genunchii flexati o data spre cotul stang si o data spre cel drept. In acelasi timp lucrezi grupe de muschi si aduci o dificultate mai mare ridicarii.
  • Un exercitiu de rupere de forta prin flexarea genunchilor si revenire in pozitie dreapta printr-un salt. Acest gen de miscare se preteaza si pentru antrenamentele de iarna.
  • Agatat de o bara vei aduce picioarele la un unghi de 90 de grade si vei mentine pe cat posibil aceasta pozitie.
  • Tractiuni pentru biceps cu mainile apropiate. Concentreaza miscarea si forta spre aceasta grupa musculara. Clasica, dar cu efect bun in orice situatie.
  • Intins pe spate vei incerca prin miscari de ridicare sa atingi cu mainile cate un varf de la fiecare picior in miscari simultane.
  • De aceasta data intins pe fata cu mainile spre inainte vei incerca sa le ridici pe cat posibil cu toata partea din fata a corpului simultan.

Poate nu stiti, dar tehnicile de antrenament intalnite astazi in majoritatea salilor de forta isi au originile in Primul Razboi Mondial. Un doctor si-a dat seama ca un exercitiu pentru a fi complet nu are nevoie de foarte multe repetari. Asa s-a nascut miscarea pe care o stim noi astazi. Exercitiile cu repetare progresiva ne ajuta sa marim rezistenta, forta si masa musculara prin concentrarea pe cateva repetari in serii folosind grupe de muschi conexe.


924600_653527


Desigur, poate cea mai importanta componenta de care Bear ne povesteste este tensiunea pe care o putem aplica. Pentru tonifiere este nevoie de mentinerea pozitiilor de mai sus pe cat posibil. Orice muschi nevoit sa fie tensionat va arde din tesuturile adipoase. Pentru majoritatea exercitiilor nu este nevoie de nimic special sau o sala performanta. In trend pentru miscare se afla mai nou cross-fitnessul ce implica aproximativ toate elementele mentionate mai sus. Imbina miscarea de forta, rezistenta si echilibru prin miscari naturale in aer liber cu ajutor minim din partea diverselor aparate.

In final, acesta ne explica faptul ca nu exista o regula sigura decat aceea ca miscarea ne va ajuta intotdeauna sa fim fit. Indiferent de exercitiul ales, regulile urmate ar trebui sa fie aceleasi: repetari, serii si mentinerea tensiunii musculare pentru un efect maxim de forta si tonifiere.


*sursa: www.youtube.com


 

Costin

Pasiunile ne definesc, aventura ne uneste...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *