Cealalta muchie a extremului

Uneori aventurile duse la extrem pot aduce nu numai adrenalina, dar si tragedii daca nu ne luam toate masurile de siguranta.

Un italian in varsta de 33 de ani, a murit in ziua de 8 iunie in Valea Chamonix, in timp ce executa o saritura cu wingsuit-ul. Temerarul isi dorea o saritura din varful Aiguille du Midi (3,842m) si anuntase intentia catre Jandarmeria Montana.


 wingsuit-aiguille-du-midi


Acesta se lansase din varf joi, 8 iunie, la ora pranzului, iar lansarea s-a produs intr-un moment cu vizibilitate scazuta. Faptul ca nu a avut companioni a  condus la o cercetare greoaie a zonei, iar acesta a fost gasit la 80 de ore distanta.

Jandarmeria Montana din Chamonix a declansat o actiune de cautare cu elicopterul, dar si cu echipaje la sol, insa acest demers nu a fost unul cu succes. In urma informatiilor primite de la diferite persoane care il vazusera zburand, autoritatile au reusit intr-un final sa gaseasca corpul la altitudinea de 2000 m, intr-un culoar aproape de ghetarul Bossons.


aiguille-du-midi_3


Temerarul a carui viata a alunecat pe muchia tragica a extremului a fost recuperat abia duminica, 12 iunie.

Potrivit Jandarmerie Montane, italianul se mutase recent in Chamonix si fusesera anuntati de catre acesta ca va zbura cu wingsuitul in acea zi.

Autoritatile au deschis o ancheta pentru a determina toate cauzele acestui tragic accident.

L.E. : Autoritatile au dat numele sportivului care a murit sarind cu wingsuit-ul in valea Chamonix. Acesta se numea Dario Zanon, cunoscut printre impatimitii acestui sport ca un daredevil.

Olgu
Urmareste-ma

Olgu

Have less! Do more! Be more!

One thought on “Cealalta muchie a extremului

  • 16/06/2016 at 8:37 pm
    Permalink

    De ce nu este mentionat si numele sportivului?

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *