Bell Helmets vine cu o inovatie in tehnologia castilor de strada (MIPS)

Acronimul MIPS vine de la Multidirectional Impact Protection System. Mai exact  face referire la un sistem montat sub captuseala menit sa se miste o data cu miscarile capului, absorbind din socul unui eventual impact. Ofera un joc de 10-15 milimetri in toate directiile, fiind conectata cu partea exterioara a castii. Tehnologia a fost folosita cu succes in enduro, off-road si sporturile de iarna.


se4-s3


Cum functioneaza?

Atunci cand capul se misca brusc si revine la pozitia initiala busc, din cauza vitezei de rotatie si presiune asupra creierului, putem avea ameteli sau lipsa de atentie. Aceasta tehnologie asigura o miscare minima in interiorul sau pe toate axele pentru a preintimpina accidentele ce pot surveni din cauza unui impact in acele fractiuni de secunda. Demonstrat stiintific, acest lucru va putea reduce leziunile la nivelul creierului.


overtake-mips1


MIPS va fi accesibila cu modelele de casca MX-9, MX-9 Adventure si Qualifier DLX. Buna sau rea, vom vedea in timp daca este eficienta, important este ca inovatia in domeniu functioneaza si se axeaza tot mai mult pe siguranta. Sa nu uitam ca in 2014 ei au venit si cu inventia numita Flex Impact liner, ce a fost adaugata la  cursele Pro Star si Race Star.


*sursa: www.youtube.com


Costin
Urmareste-ma

Costin

Pasiunile ne definesc, aventura ne uneste...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *