Alegerea unei motociclete – sfaturi si reguli

Poate unul din cele mai grele momente din viata unui motociclist este alegerea unei motociclete potrivite. Dupa cum bine stim, nu s-a fabricat inca una buna la toate, asa ca viata noastra se complica considerabil. Chiar daca este primul motor sau un schimb, niciodata nu este simplu, exceptand varianta unei achizitii din magazin. Odata ales modelul, incepem vesnica cautare in paienjenisul de anunturi si oferte. Pentru a evita o parte ar fi bine sa iei in considerare cateva lucruri esentiale pentru o achizitie reusita si fara probleme.


hqdefault


  • Analiza anuntului. O informare asupra informatiei din anunt printr-o cautare pe google iti va da suficiente motive sa il iei sau nu in considerare. Pozele ar trebuie sa fie clare, din unghiuri multiple, iar vanzatorul sa aiba recenzii bune.
  • Recomandat ar fi ca motorul sa fie gasit la un vanzator cunoscut sau cu un istoric bun. Chiar daca a avut probleme mecanice sau estetice, bine ar fi fost sa fie remediate corect.
  • Perioada aleasa pentru achizitie poate insemna cateva sute de euro in plus sau minus in functie de sezon. Recomandat ar fi alegerea unei motociclete intr-o perioada „moarta” pentru plimbare. Plus ca poti testa motorul la pornirea la rece.
  • Magazin sau anunt individual? Nu mai e nici o enigma prin faptul ca apar tot mai multe magazine ce fac import de motociclete din afara pentru Romania. Trebuie stiut insa faptul ca sunt cateva costuri pentru a inscrie un motor in tara, iar garantia oferita este de cele mai multe ori doar de marketing.

types-of-bikes-superbikes


 

  • Estetica si functionalitatea motocicletei. Un mecanic cu experienta si o buna informare a „bubelor” pe modelul respectiv iti va oferi linistea unei achizitii bune.
  • Mare atentie la consumabile, uzura si componente after-market. O pereche de cauciucurii noi costa destul, iar modificarile neadecvate iti pot provoca batai de cap la R.A.R.
  • Actele de provenienta si inscriere ar trebuie sa fie originale, cu taxe platite la zi si ITP facut. Prezinta garantia ca acel motor este sigur pentru trafic. Cele de import necesita proceduri speciale si acte corespunzatoare.
  • Starea cat mai apropiata de cea din iesirea din fabrica indica o intretinere corespunzatoare, la fel ca si pastrarea sa in spatii acoperite, ferite de umezeala si intemperii.
  • Prima pornire si testul in mers pot fi indiciile finale pentru a incheia o tranzactie. Trebuie sa fie usoara, cu motorul rece, sa nu bata sau sa produca zgomote in mers. Indica faptul ca bateria este in stare buna, motorul functioneaza corespunzator, suspensiile nu prezinta uzura si franele sunt bune.

equipmentprotection3-800x445


 

Nu te grabi! Alegerea corecta se face pe baza unor informatii corespunzatoare. Pentru a gasi ce trebuie este nevoie de rabdare si vizionari. Astfel vei putea face comparatie intre modele si motociclete similare, in acelasi timp vei avea si o analiza asupra tipului de vanzator cu alegerea celui mai corect si nu mai convingator.

Costin
Urmareste-ma

Costin

Pasiunile ne definesc, aventura ne uneste...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *