Cinci sfaturi pentru a evita un premiu Darwin!

Excursiile pentru aventura nu pot fi niciodata 100 % sigure din punct de vedere al pericolului. Tocmai riscul si adrenalina sunt ingredientele care iti fac inima sa pulseze cu putere si sa contribuie la distractie, transformand o banala excursie intr-o aventura pe cinste.

Pentru a minimaliza riscurile, trebuie sa tinem cont de cateva aspecte importante care pot face diferenta intre o aventura plina de amintiri on the edge si o aventura terminata in camera de garda.

Premiile Darwin sunt oferite pentru cele mai stupide decese, care pot fi evitate daca oamenii si-ar lua cateva masuri de siguranta elementare. Ele sunt acordate postum pentru oameni care au avut parte de o moarte ridicola.


192-0820150205-darwin_awards


Termenul de „aventura” este un concept diferit pentru fiecare in parte. Ceea ce constituie o aventura pentru unii poate insemna un o simpla rutina pentru altii. Pentru unii oameni o vacanta la schi pe cele mai inalte culmi poate insemna o aventura, iar pentru altii navigarea pe vreo mare in emisfera nordica sau poate o escalada pe munte.

Cu toate acestea, sfaturile de siguranta trebuie sa fie luate serios in seama indiferent cat de aventuros esti si ce activitati faci. Si pentru ca cea mai buna metoda de invatare este cea a exemplului, noi va aratam cateva exemple pentru a evita un premiul Darwin.

Casca bine ochii inainte sa te arunci in gol!

In 1998 un teribilist s-a gandit ca ar fi interesant sa sara in apa de la o inaltime de 50m. Din pacate el nu a verificat adancimea apei in locul respectiv, iar cei 1.5 m apa adancime nu au fost suficienti pentru o saritura reusita. De fapt, el nu a mai apucat sa isi primeasca premiul Darwin. Invatatura? Verificati inainte de a va arunca cu capul inainte, fie ca este vorba despre sarituri sau escaladat pe munte sau orice alta activitate periculoasa.


premile_darwin


Respectati electricitatea!!!

Tot din fapte reale va povestim despre un iubitor de skijet care, dupa o plimbare pe mare s-a intors cu bateria skijetului aproape goala. Foarte hotarat el a pus mana uda pe conectorii care urmau sa incarce bateria. De aici, banuiesc ca v-ati prins…Nici el nu a apucat sa isi primeasca premiul Darwin.

Lectia: Apa si electricitatea nu sunt  prietene niciodata! Aveti mare grija la acest aspect.

Folositi echipament de protectie!

Fie ca e vorba de casca sau orice alt element de protectie, nu neglijati sa integrati in aventura voastra aceste piese care nu sunt de decor. O piatra dizlocata de pe un versant sau un curent prea puternic va pot inscrie in lista castigatorilor de premiul Darwin.


Darwin-copii-si-maimute


Nu ignorati semnele de avertizare!

In 2007, desi autoritatile spaniole avertizasera populatia sa stea in casa caci este risc de uragan, un temerar s-a gandit ca ar fi vremea ideala pentru kite-ing si s-a incumetat in ultima aventura a vietii lui. Corpul sau a fost gasit la un kilometru in largul marii.

Invatatura: respectati avertizarile autoritatilor, ale salvamarilor, dar si ale meteorologilor. Uneori, in timpul aventurilor puteti avea ghinion, dar daca ignorati sfaturile sau avertismentele si ceva nu merge bine, atunci nu mai are nimic de-a face cu norocul.



Anuntati unde mergeti!

Nu stiu daca ati vazut drama 127 Hours, bazata pe fapte reala din viata lui Aron Ralston, un tip care a plecat singur in muntii din Utah, fara a anunta pe nimeni. Aceasta a ramas cu bratul blocat intre 2 stanci si a trebuit sa isi taie singur membrul pentru a se putea elibera si pentru a-si salva viata.


maxresdefault (1)


Sfatul nostru este ca atunci cand plecati in aventuri, mai ales singuri, sa aveti grija sa anuntati pe cineva unde veti fi, traseul pe care il veti urma si cand va veti intoarce.

Speram sa tineti cont de sfaturile noastre si sa nu mai auzim la stiri vesti despre premiati Darwin!



*sursa  : www.youtube.com

 

Olgu

Have less! Do more! Be more!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *