Cosmarul motociclistului…pana. Fara disperare insa, avem solutii!

Daca la masina e relativ simplu, schimbi roata cu una de rezerva sau folosesti RTF (run flat tyre), ei bine, la motociclete stai un pic cu inima indoita in momentul in care iti pregatesti o plecare. Spatiul de depozitare limitat, comoditatea sau lipsa informatiilor poate face diferenta intre o situatie stresanta si una de rutina, asa cum se intampla in momentul schimbarii unei roti la o masina.


stop_go-pocket-tire-plugger-withco2-lr


Totusi nu e cazul sa ajungem la disperare. Tehnologia ne ajuta inca o data si ne pune la dispozitie kituri ergonomice, extrem de eficiente prin care putem repara o pana aparuta cand iti e lumea mai draga. Pana la urma, nu cred ca este cineva care si-ar dori sa ramana pe marginea drumului intr-o zona fara semnal telefonic, izolat sau pe autostrada la 50 grade facand autostopul.

Solutii exista chiar dara mergi pe un Hornet, iar spatiul de sub sa permite cateva chei si o lanterna. Pentru a putea repara o pana ai nevoie de cateva lucruri simple: curatarea zonei si eliminarea eventualului element ce a provocat dauna, astuparea cu mijloc adeziv sau snur si umnflarea anvelopei la un nivel acceptabil pentru a permite deplasarea.


MCY0314-MCG-006


Sa va detaliem un astfel de pachet pentru depanare: va contine un element pentru taiere, unul pentru a sigila gaura si un mini compresor ori container cu CO2 sub presiune. Indiferent de optiunea aleasa, pretul este relativ mic (50-100 dolari).


The ultimate compact tire repairification kit. Combines our smallest, most efficient compressor with all the essential tools, patches and goo needed to fix nearly any roadside flat. The whole kit zips up neatly into a handy nylon storage pouch and fits easily in a tank bag or pannier. Mini Compressor has a nice, long 26" inflator hose and comes with three power adapters: SAE, cigarette lighter and alligator clips. The underside of the pouch also features four slim pockets allowing storage for a tire gauge, pen, flashlight or other small, handy items that can be added to enhance this kits versatility. Adding tire irons for removing the tire from the rim (Aerostich Tar Arns #3564, available separately), truly makes this a ride-anywhere tire repair kit. This is the smallest and most packable tire kit available. Black. 7"x3"x5.25". 1.6 lbs. #4750 $67.00


Indicat ar fi pe langa aceste accesorii, ca motocicleta sa fie echipata cu o priza de 12 v sau conector USB. De asemenea si o camera video sport poate fi utila in cazul evenimentelor neasteptate. Asteptam si momentul in care tehnologia fabricarii anvelopelor ne va scapa de frica unei pene de cauciuc sau vor putea fi controlate automat dintr-un calculator central.

Pana una alta, asfalt uscat si drumuri bune fara evenimente!


*sursa : www.youtube.com


 

Costin

Pasiunile ne definesc, aventura ne uneste...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *