Record mondial pentru cel mai înalt BASE jump

Rusul Valery Rozov s-a aruncat de la 7.700 de metri în Masivul Himalaya, întrecând recordul stabilit tot de el în 2013.


3


Timp de trei ani, Valery Rozov a visat la un BASE jump de pe muntele Cho Oyu, al șaselea cel mai înalt din lume. Timp de 21 de zile, rusul s-a străduit să ajungă la punctul stabilit pentru desprinderea de la sol, punct situat la altitudinea de 7.700 m. De acolo, el a căzut în gol timp de 90 de secunde, stabilind un nou record mondial pentru cel mai înalt BASE jump din istorie. De fapt, rusul și-a bătut propriul record, pe care îl stabilise în 2013 pe Changtse, în Masivul Everest.

Pentru sportivul în vârstă de 51 de ani, expediția a fost deosebit de importantă. El a dedicat-o faimosului alpinist și prieten apropiat Alexander Ruchkin, care și-a pierdut viața în timpul unei expediții în Peru anul trecut.


2


Ideea acestui salt s-a născut în urmă cu trei ani, când Rozov și Ruchkin urcau împreună. “Este visul pe care îl am de trei ani, de când am găsit un nou loc pentru desprindere în partea superioară a versantului sud-vestic,” a spus Rozov la finalul săriturii.

“Acum că am reușit, sunt foarte fericit de noul record mondial – este o realizare personală, dar și o comemorare a regretatului mei prieten Alexander Ruchkin, alături de care exploram zona asta acum trei ani.”

Imagini video pot fi descarcate de  www.redbullcontentpool.com

Olgu

Have less! Do more! Be more!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *