Domeniile schiabile din Franta deschid mai devreme

Valul de frig si umiditatea crescuta au adus zapada in Alpii francezi mult mai repede decat se asteptau autoritatile din statiunile montane.

Courchevel si Alpe d’Huez au anuntat ca, incepand de vineri, 12 noiembrie, sunt deschise anumite segmente pentru sporturile de iarna, aceasta decizie fiind luata in urma caderilor masive de zapada si a prognozei meteo care le da sperante sa poata sustine un strat optim pentru schi.

La Courchevel, autoritatile au pus in functiune instalatiile pe cablu (in cursul zilei de sambata skipass-ul fiind gratuit), iar soferii sunt sfatuiti sa aiba masinile pregatite pentru conditii de iarna intrucat se asteapta caderi masive de zapada.

In Alpe d’Huez partiile vor fi deschise cu trei saptamani inainte de data programata, totul fiind posibil datorita iernii care s-a instalat mult mai devreme si a echipajelor care au pregatit partiile in conditii perfecte. In aceasta statiune, data deschiderii partiilor era stabilita pentru 3 decembrie, insa se va putea schia incepand cu acest weekend. Vor fi deschide 3 partii mai lungi de 5 km intre 2700m si 1800m, cu o diferenta de inaltime de 900m.

Conditiile meteo sunt excelente. Rar se intampla sa avem conditii atat de bune pentru a putea deschide atat de devreme!” a declarat Francois Badjily, directorul Biroului de Turism.

*sursa: youtube.

Olgu

Have less! Do more! Be more!

One thought on “Domeniile schiabile din Franta deschid mai devreme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *