Schiaza pe taramul Zeilor Olimp

Toata copilaria noastra am citit despre Legendele Olimpului si vasta istorie a Grecilor, pentru ca mai tarziu sa „navalim” pentru plajele si peisajele frumoase. Se spune ca Dumnezeu in a 7-a zi, dupa ce a terminat de facut Lumea s-a odihnit pe o plaja din aceasta tara, daruindu-le grecilor o particica din Rai. Predominant muntoasa, cu temperaturi blande vara, Grecia este in acelasi timp o posibila optiune pentru schi.


SELI, GREECE - FEBRUARY 05 : The ski resort of Seli on February 05, 2012 in 3 5 Pigadia, Greece.The ski resort of Seli is the first organized ski center in Greece. Located at an altitude of 1534 - 1900 m., Mount Vermio of Imathia village Seli, one of the highest villages in Greece. It started its operation in 1934 as an organized center, year organizing the first Panhellenic ski racing. Feature attraction of the center is the chalet with the acute angled roof. (Photo by Athanasios Gioumpasis/Getty Images)


Cu o istorie de prin 1920 a sporturilor de iarna, Grecia se mandreste cu cateva statiuni montane si cu zapada din belsug. Varfurile muntilor ajung pana la 2 197 m (Olimp), oferind astfel conditii bune pentru practicarea sporturilor de iarna, in acelasi timp oferind o perspectiva de vis asupra marii Egee.


winter-ski_winter-landscape-kaimaktsalan-ski-center-greece


Statiunea Parnassos este cea mai mare si cea mai cunoscuta, cu 25 km de partie si o diferenta de nivel de 650 m. Datorita inaltimii si conditiilor meteo, zapada este consistenta si poate oferi un sezon schiabil pana la aprilie. Istoria este la loc de cinste si aici, numeroase legende fiind atribuite locului.


6


Alta zona buna pentru a-ti petrece timpul pe munte este in Kalavrita, localizata pe muntele Helmos la 1 700 m. Altitudinea mare si faptul ca aceasta statiune este una contruita recent sunt factorii care contribuie la atragerea turistilor in numar mare an de an.


kalavrita-ski-center-location-marked-on-google-map


Istorie, zei, zapada, mancare si oameni ospitalieri te asteapta daca iei in considerare o vacanta la schi in Grecia. Sa nu mai vorbim de peisajele extraordinare si, de ce nu, o baie in Egee daca vei alege o statiune aproape de Atena, unde clima este destul de blanda la nivelul marii chiar si iarna.

Costin

Pasiunile ne definesc, aventura ne uneste...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *