Campionatul mondial de schi alpin – St. Moritz

Statiune cu renume in sporturile de iarna, St Moritz gazduieste in perioada 6 – 19 februarie cea de 44-a editie a Campionatului Mondial de Schi Alpin. Editia din 2017 reuneste un numar foarte mare de atleti ai sporturilor de iarna, aproximativ 600 de participanti din peste 70 de tari care vor concura pentru medaliile de aur, argint si bronz in 6 discipline.



Romania va fi reprezentata de Ioan Valeriu Achiriloaie  care va participa la St. Moritz la trei probe: coborare, Super G şi combinata alpina. Achiriloaie este primul sportiv roman calificat la Jocurile Olimpice din 2018 si primul sportiv din istoria schiului romanesc care a reusit să termine cursa de coborare din cadrul Cupei Mondiale la schi alpin, de la Kitzbuhel.



Pe langa competitiile programate, organizatorii au avut grija ca agenda sa cuprinda si petreceri tematice si activitati care sa tina entuziasmul turistilor la cote inalte in toate zilele evenimentului, de la concerte si petreceri in aer liber si pana la excursii in statiune impreuna cu un ghid. Totodata organizatorii au pus la dispozitie internet gratuit in anumite puncte ale statiunii, ceea ce nu poate decat sa bucure turistii ca pot accesa in timp util rezultatele concursurilor.



Statiunea este in plina forfota in aceasta perioada, fiind programate in paralel mai multe evenimente, cum ar fi Intrecerea Internationala a Cailor pe zapada, eveniment care se va desfasura intre 12 – 19 februarie  pe lacul inghetat din St. Moritz, dar si meciuri de cricket pe gheata si etapa din Freeski World Cup (4 martie).

Calendarul evenimentelor poate fi consultat aici

*Pretul biletelor  pentru competitiile Campionatului Mondial de Schi porneste de la 40 CHF.

Olgu

Have less! Do more! Be more!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *