Avalansele fac ravagii in Alpi!

Un numar de 8-9 schiori au fost prinsi de avalansa care s-a declansat in dimineata zilei de 13 februarie deasupra statiunii Tignes. La ora 13:00 4 morti au fost gasiti de catre salvatori.

Potrivit unui comunicat al serviciilor de administrare a partiilor din Tignes, o avalansa de 400 m s-a declansat in partea din afara partiilor Toviere, la 2100 m deasupra lacului Tignes pe culoarul Tuff la ora 10:35. Un paravan de vant s-a desprins si a prins un grup de schiori aflati in vacanta in statiune.Alerta a fost data de catre personalul statiunii care a avertizat imediat salvatorii. Acestia au trimis de indata un prim elicopter din Courchevel pentru a duce salvatorii la schiori. S-a cerut apoi ajutorul bazei din Mondane.

Atat salvamontul cat si monitorii de schi ai statiunii s-au mobilizat la fata locului pentru a ajuta echipele de salvare alaturi de o echipa de caini specializati in astfel de cautari.Nu este inca stabilit numarul exact al victimelor, insa se estimeaza ca ar fi in jur de 8 sau 9.  Desi initial, se vorbea despre 3 victime, doua dintre acestea fiind decedate si o a treia in stare critica, la ora 13:00 erau inregistrate 4 decesuri.
Potrivit sefului echipei de salvatori (Compagnie républicaine de sécurité) din Courchevel, avalansa a avut loc intr-un loc in care zapada se aduna fara a exista mijloace de putea fi curatata. Din acest motiv, cautarile sunt ingreunate si necesita timp.

Riscul de avalansa pentru acesta zona a ramas de 3/5, iar de la inceputul sezonului si pana acum au fost inregistrate 13 accidente in Alpi si Pirinei, acestea cauzand in total 3 decesuri. In sezonul trecut au fost in total 45 de accidente insumand 21 de morti.

Urmareste-ma

Pauncev Ana

Editor la Namstare
Sky is the limit
Pauncev Ana
Urmareste-ma

Ultimele postari ale lui Pauncev Ana (vezi toate)

Pauncev Ana

Sky is the limit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *