Avalansele fac ravagii in Alpi!

Un numar de 8-9 schiori au fost prinsi de avalansa care s-a declansat in dimineata zilei de 13 februarie deasupra statiunii Tignes. La ora 13:00 4 morti au fost gasiti de catre salvatori.

Potrivit unui comunicat al serviciilor de administrare a partiilor din Tignes, o avalansa de 400 m s-a declansat in partea din afara partiilor Toviere, la 2100 m deasupra lacului Tignes pe culoarul Tuff la ora 10:35. Un paravan de vant s-a desprins si a prins un grup de schiori aflati in vacanta in statiune.



Alerta a fost data de catre personalul statiunii care a avertizat imediat salvatorii. Acestia au trimis de indata un prim elicopter din Courchevel pentru a duce salvatorii la schiori. S-a cerut apoi ajutorul bazei din Mondane.

Atat salvamontul cat si monitorii de schi ai statiunii s-au mobilizat la fata locului pentru a ajuta echipele de salvare alaturi de o echipa de caini specializati in astfel de cautari.



Nu este inca stabilit numarul exact al victimelor, insa se estimeaza ca ar fi in jur de 8 sau 9.  Desi initial, se vorbea despre 3 victime, doua dintre acestea fiind decedate si o a treia in stare critica, la ora 13:00 erau inregistrate 4 decesuri.
Potrivit sefului echipei de salvatori (Compagnie républicaine de sécurité) din Courchevel, avalansa a avut loc intr-un loc in care zapada se aduna fara a exista mijloace de putea fi curatata. Din acest motiv, cautarile sunt ingreunate si necesita timp.

Riscul de avalansa pentru acesta zona a ramas de 3/5, iar de la inceputul sezonului si pana acum au fost inregistrate 13 accidente in Alpi si Pirinei, acestea cauzand in total 3 decesuri. In sezonul trecut au fost in total 45 de accidente insumand 21 de morti.

Pauncev Ana

Sky is the limit

One thought on “Avalansele fac ravagii in Alpi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *