Scott Alpride, cel mai nou model de rucsac cu ABS (anti-avalansa)

Tehnologia face ca plimbarea si aventura sa fie in siguranta. Compania Scott,  cunoscuta pentru calitatea materialelor si inovatiile aduse in randul echipamentelor, a prezentat recent un rucsac cu ABS, deja premiat ISPO, ce cantareste extrem de putin si ne poate feri de pericolul reprezentat de avalanse.



Ce face un astfel de sistem?

Acest rucsac, pe langa rolul multifunctional, aduce un plus de siguranta pentru impatimitii de offpiste. Printr-o singura actionare de maneta creeaza o perna umpluta cu aer, menita sa ne ridice deasupra valului de zăpadă.  Creeaza o suprafata suplimentara si un sistem asemenea unei plute pe apa. Greutatea redusa, multifunctionalitatea, protectia pentru spate eficienta si materialele din care este realizat, aduc un plus considerabil de siguranta si comfort la purtare.



Acesta poate fi carat usor in avion si foloseste un sistem clasic de umplere a pernei cu aer sub presiune, ce dureaza in jur de 3 secunde. Avantajele sunt lesne de inteles prin greutatea redusa si posibilitatea rapida de a le schimba. Compartimentat eficient, acesta poate ascunde tot echipamentul pentru un schi offpiste, precum si modalitatea de a cara schiurile sau placa, oferind un suport eficient si chingi cu prinderi metalice.



De la o generatie la alta, aceasta tehnologie avanseaza si ne face viata mai usoara. Accesibila si demna de luat in calcul, in special pentru pasionatii de big mountain, poate face diferenta intre viata si moarte. Trebuie avut insa grija, prin faptul ca acest rucsac face parte dintr-un ansablu de masuri si echipamente ce trebuie avute obligatoriu la indemana. Lipsa echipamentului și pregătirii corespunzătoare pentru o astfel de activitate nu te iartă.



*sursa : youtube

Costin
Urmareste-ma

Costin

Pasiunile ne definesc, aventura ne uneste...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *