Ueli Steck (41ani) sfarsit tragic in Everest

Celebrul alpinist de origine elvetiana, Ueli Steck (Masina Elvetiana „Swiss Machine”), cunoscut pentru aventurile epice de escalada la liber contratimp, pe cele mai dificile trasee, si-a pierdut viata intr-un accident tragic in Everest.

Inseland moartea de atatea ori, urcand fara asigurare, se pare ca de aceasta data norocul l-a parasit. Un grup de sase salvatori i-au descoperit trupul fara suflare, in apropiere de Nuptse, zona de campare 1. Trupul lui a fost transportat in Katmandu.



Impreuna cu Tenzing Sherpa voia sa urce Muntele Everest pe ruta Culmea Vestica (culoarul Horbein), fara a folosi oxigen suplimentar.

Pe 26 aprilie posta pe pagina personala de Facebook faptul ca dorea sa aiba parte de o climatizare activa: „Quick day from base camp up to 7000 m and back. I love it, it’s such a great place here. I still believe in active acclimatization. This is way more effective than spending nights in the altitude„.



Recordman pentru multe escadari si castigator a doua premii Pioletul de Aur, Steck reusise printre altele,in 2015 sa urce toate varfurile de peste 4000m din Alpi in 61 zile (82 la numar). Lasa un urma o impresionanta mostenire pentru montaniarzi, reusitele sale fiind un exemplu important de motivare si adrenalina.


*sursa : youtube


Olgu

Have less! Do more! Be more!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *