Adrenalina in stare pura – topul celor mai extreme tiroliene din lume!

Pentru ca vara si-a intrat deja in drepturi, iar vacanta este din ce in ce mai aproape, inevitabil gandul ne zboara la activitati care mai de care mai interesante pe care am vrea sa le incercam in timpul liber.  Daca sunteti in cautarea de adrenalina, peisaje extraordinare, dar si componenta extrema, tirolienele ar putea fi solutia pentru voi astfel incat sa va potoliti setea de adrenalina. In Romania s-au dezvoltat in ultimii ani mai multe parcuri de aventura care au si acest gen de activitati, insa cele mai extreme tiroliene sunt in afara tarii noastre, iar noi vi le vom prezenta mai jos:

1 Sky Adventures din Arenal Volcano Park, Costa Rica 



Cu peste 7 tiroliene care strabat jungla de la poalele vulcanului Arenal, Costa Rica se poate mandri cu una din cele mai extreme tiroliene din lume care ofera o priveliste extraordinara asupra faunei si vegetatiei. Cu lungimi de pana la 760 m si cu viteze de pana la 100 km/ora, Sky Adventures iti ofera adrenalina de care ai nevoie.

2. ZIP2000, Sun City, Africa de Sud 



Una din cele mai rapide si mai lungi tiroliene din lume, masurand aproape 2 km, ZIP2000 atinge viteze de pana la 160 km/h in coborare. Este foarte cautata de turisti din toata lumea intrucat coborarea se poate face in tandem, iar multi profita de acest aspect pentru a face cereri in casatorie.

3. Flight of the Gibbon, Thailanda 



Este de fapt un parc de aventura care inglobeaza tiroliene, platforme de catarare, podete, rafting,  pentru diferite niveluri de experienta, atat pentru copii cat si pentru adulti.

4. Toro Verde Nature Adventure Park, Puerto Rico



Cu o lungime de 1446 m, Toro Verde Zipline intra in top, caci intruneste toate caracteristicile unei tiroliene extreme: lungime, viteza, adrenalina, peisaje.

5. Whistler Zip Line, British Columbia 



Daca nu esti fan caldura si umiditate, iti recomandam Canada, British Columbia. Aici vei avea parte si de adrenalina si racoare, in turul oferit de Whistler Zip Line, care pune accent pe explorarea naturii de la inaltime pentru turistii de toate varstele. Cu un concept interconectat de tiroliene, acesta pune la dispozitie o aventura completa, pe care cu siguranta nu o vei uita prea curand.

6. Simatai Zip Line, China



Daca vrei sa ai parte de o experienta wow, trebuie sa ajungi in China. Simatai ZipLine este recomandarea noastra. Aceasta trece pe langa Marele Zid Chinezesc, iar pentru 70 dolari (pretul unui bilet), poti avea parte de o experienta unica.

7. The Zip Zone, Philippines



840 m de tiroliana, 120 km/h viteza in cadere. Te-am convins? La toate acestea adaugam peisaje luxuriante si conditii de siguranta sporita pentru a-ti face vacanta memorabila.

8. Icy Straight Point, Alaska



90 de secunde de zbor deasupra oceanului rece ca gheata, in timp ce poti admira peisajul montan din Alaska. Ce poate fi mai frumos?

9. Labadee, Haiti



Cea mai mare cadere deasupra unei ape. Asa se marcheteaza parcul de aventura din Haiti care atrage anual sute de mii de turisti dornici sa incerce noi aventuri.

10. Skyline Zip Line, Calgary, Alberta, Canada



Tot in Canada, dar de data aceasta in Alberta, intalnim una din cele mai spectaculoase tiroliene din lume, care promite viteze de pana la 120 km/h. Tot aici se regaseste si Olympic Park, unde privelistea asupra orasului te poate lasa fara cuvinte.

Ati incercat vreodata experienta unei tiroliene? Care din cele prezentate mai sus v-ar tenta?

Costin
Urmareste-ma

Costin

Pasiunile ne definesc, aventura ne uneste...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *