Ce bine era daca eram cu motorul acum!

Plimbareti de fel, am incercat aproape toate metodele de transport pentru vacante. Masina, autocar, avion sau barca, de fiecare data am ramas cu un gust amar si cu un singur gand: „Ce bine era daca eram cu motorul acum!”



Scriu asta acum pentru ca weekendul trecut am ales  sa plec in minivacanta cu masina si am stat in vama Giurgiu aproape 3 ore ceea ce a fost foarte frustrant pentru mine, posesor de motor si posesor de nerabdare sa ma bucur de vacanta. Nu aveam cum sa nu privesc cu jint la motociclistii catre treceau pe langa noi, in timp ce masina mea statea cu motorul oprit caci nu era nicio sansa sa avansezi in marea de masini care voia sa paraseasca tara spre tinuturi mai relaxante.



Odata ajunsi la Bulgaria, am oprit in mai multe orase sa vizitam obiective, astfel ca am intalnit alta problema: gasirea unui loc de parcare. Cand ajungi intr-o alta tara, unde vezi ditamai semnele cu ridicatul masinilor, ultimul lucru pe care ti-l doresti este sa ajungi intr-o astfel de situatie, sa stai sa alergi dupa masina si mai ales in Bulgaria, unde limba engleza este inca o necunoscuta pentru multi cetateni. Nu iti ramane decat sa pornesti in cautarea unui loc de parcare safe sau al unui loc de parcare cu plata, ceea ce inseamna timp si nervi si nu iti vine decat un singur gand in minte: „Ce bine era daca eram cu motorul acum!

Nu zic ca e frustrant cu masina, mai ales daca te prinde ploaia, dar nu o sa se compare niciodata mersul cu masina cu o plimbare cu motocicleta. Pe langa sentimentul de libertate pe care ti-l confera, te face mult mai hotarat, mai relaxat, mai sociabil, mai ready to go. Nu ai grija parcarilor, nu ai grija locatiei, ai mobilitate, poti ajunge in locuri in care nu poti ajunge cu masina, iar daca esti si cu o gasca de prieteni, succesul vacantei e garantat.



Pe langa toate aceste avantaje, mai adaug si provocarea de a te descurca cu un bagaj redus, lucru care rar se intampla atunci cand pleci cu masina. Sunt convins ca si voi aveti prieteni care isi iau in vacanta bagaje de parca s-ar muta, iar cand trebuie sa indesi bagajele in portbagaj inevitabil iti trece prin cap: „Ce bine era daca eram cu motorul acum!



Cu motocicleta stii sigur cat bagaj incape si inveti sa iti prioritizezi nevoile. Nu ai nevoie decat de echipament si de cardul Visa 🙂

Daca toate aceste avantaje nu va conving de reusita unei vacante cu motocicleta, va mai amintesc de costurile reduse, de sentimentul de libertate, de mobilitatea pe care nu o ai cu niciun alt mijloc de transport, de momentele in care esti tu cu tine.

Concluzia este clara !

CE BINE ERA DACA ERAM CU MOTORUL ACUM!

Olgu

Have less! Do more! Be more!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *