Credeati ca le-ati vazut pe toate?! Drona cu motoare adaptive face scenariul Terminator plauzibil

Drona cu motoare adaptive se numeste Voliro si face posibil zborul in orice directie, aproape instant si la viteze mari.



Daca pana acum eram invatati ca dronele sa zboare paralel cu solul, fiind capabile doar de cateva acrobatii usoare, drona cu motoare adaptive transforma si aduce o noua perspectiva in dinamica miscarii in aer. Acest prototip este capabil sa faca rotatii la 360 grade in orice directie si poate acoperi pana la 12 unghiuri distincte de orientare.



Construit in aproximativ noua luni, Voliro este de fapt un hexacopter (drona cu 6 brate) ce isi poate misca independent fiecare brat cu motor, fiind capabil sa isi mentina pozitia in zbor indiferent de orientarea corpului dronei. Echipa de studenti ce a dezvoltat acest proiect este din Zurich si isi propune sa faca din el o modalitate eficienta pentru inspectarea locurilor inguste unde mobilitatea este foarte importanta.



Probabil va intrebati cum suntem capabili sa zburam cu un echipament asa complicat, unde miscarile sunt foarte greu de anticipat. Ca la mai toate dronele, softul face diferenta usurand astfel efortul pilotului de a zbura in mod manual. Cel mai probabil in viitor va fi echipata cu functii inteligente prestabilite sau chiar inteligenta artificiala, capabila sa invete si sa evolueze in functie de domeniul in care va fi folosita. De aici si analogia cu Terminator, unde dronele erau controlate de Skynet si capabile sa execute zboruri complexe in orice directie.

Ramana sa ne imaginam cum va arata o drona de curse cu asemenea avantaje, fiind capabile sa sfideze gravitatia si legile miscarii.



Costin

Pasiunile ne definesc, aventura ne uneste...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *