Traseul Valea lui Stan – locul care te face sa revii an de an

Fix in mijlocul saptamanii, intr-o zi de miercuri cu soare si temperaturi placute (la munte, ca in Bucuresti te cam topeai la ora pranzului) am decis sa facem un minitraseu drag noua, accesibil, dar spectaculos la nici doua ore de mers cu masina.

valea lui stan

Cum ajungi la Valea lui Stan? 

Din Bucuresti faci cam 2 ore si un pic, sunt cam 180 km pana la barajul Vidraru. 

Valea lui Stan nu mai are nevoie de nici un fel de reclama, mai ales in randul iubitorilor de munte si natura. Asezat in apropierea Barajului Vidraru, traseul este marcat corespunzator si anuntat printr-o pancarta, undeva intr-o curba la dreapta. Canionul sapat in stanci ofera imagini de vis, ochiuri de apa clara si cateva urcari pe scari suspendate ce poate declansa un val de adrenalina.

Sfatul nostru este sa sacrificati o zi din timpul saptamanii pentru parcurgerea traseului, fiind mai liber. Am fost si in weekend si am stat la coada pentru a urca in anumite sectiuni, plus ca atunci cand plec pe munte vreau sa ma bucur de natura si de liniste, iar pe acest traseu nu pot spune ca ai parte de liniste daca nimeresti in weekend. Dureaza in jur de 4.5 ore si va poarta prin canion cu un popas intr-o poiana de vis, unde va puteti trage sufletul cateva minute si un retur pe langa lacul Vidraru, a carui culoare azurie va taia resuflarea.

valea lui stan

Nu cred ca mai este cazul sa amintim despre pastrarea curateniei, asigurarea acolo unde cazul si atentia sporita la locurile periculoase. Mijloacele de fixare in stanca au fost modernizate curand si trecerile se pot efectua in siguranta. Nu trebuie experienta sau conditie fizica de top pentru a parcurge traseul, ci doar atentie si vointa. Ultima parte ce implica o urcare prin padure cu o diferenta maricica de nivel poate fi o incercare pentru incepatori.

valea lui stan

Nivelul apei este destul de scazut, face usoara trecerea prin parau, iar daca pastrati linistea puteti observa pastravi prin iazurile formate in stanci.  Peste pentru o masa se poate achizitiona din pastravariile apropiate de la Curtea de Arges.

Costin
Urmareste-ma

Costin

Pasiunile ne definesc, aventura ne uneste...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *