DJI Spark – impresii la primul contact

Dupa o asteptare plina de nerabdare pentru cel mai nou produs DJI, in sfarsit am intrat in posesia noului Spark. Comandata la finalul lui mai, abia ieri a fost livrata micuta drona. Stiu ca au decalat livrarile, iar daca nu ati apucat inca sa comandati si doriti sa o faceti, e posibil sa treaca vacanta si sa nu intrati in posesia ei. Poate rezolva acest aspect intre timp.



Revenind la Spark, aceasta selfie drone inglobeaza cea mai recenta tehnologie in cel mai mic ambalaj ever, astfel incat orice neinitiat se poate familiariza rapid cu ea si o poate opera fara riscul de a o tranti (sau cel putin asa ne-a fost prezentat in toate ).

Am comandat pachetul combo care contine cam tot ce ai nevoie pentru a-ti desfasura activitatea si pentru a capta imagini inedite din vacanta: drona, controller, doua baterii, geanta de transport, protectii elice, set suplimentar elice, incarcator, hub pentru incarcare baterii. Chiar daca este o selfie drone si  este capabila sa fie operata prin gesturi, va recomandam achizitionati si un controller, marind astfel raza de actiune, iar manevrele vor putea fi mai usoare si mai line.



  • Calitatea materialelor si a finisajelor

Dupa cum am fost obisnuiti, DJI foloseste materiale de calitate, nefacand rabat la acest aspect. De la drona la geanta de transport (asemanatoare cu cea de la Mavic) finisajele sunt impecabile, producatorul demonstrand inca o data atentie sporita la detalii.

  • Setare si zbor

In ciuda faptului ca vorbim despre un produs intuitiv de setat si folosit, adevarul este ca ai nevoie de un tutorial si ceva informare in prealabil. De la imperecherea dronei cu mobilul sau telecomanda, vei pierde ceva timp pana iti va iesi asa cum trebuie. Odata trecut de acest prag, zborul este extrem de stabil si controlul este precis chiar si in spatii acoperite. Senzorii de obstacole isi fac treaba si nu ai emotii ca ai putea sa o dai de perete. Aplicatia a fost imbunatatita, oferind informatii la indemana si complete, atat la parametrii de zbor, functii inteligente sau imagine. Nu uitati sa o calibrati inainte de primul zbor, datorita faptului ca a fost supusa unui drum lung, iar bateriile sa fie incarcate 100%.



  • Pret/pachet

Avem in fata cel mai nou produs DJI care pentru piata din Romania este in continuare unul scump. Nu este destinat profesionistilor ce vor cauta calitatea imaginii si durata mare de zbor (nu se compara cu Mavic sau Phantom 4 care sunt net superioare si ca pret si ca performante). Este mai degraba un accesoriu pentru vacanta si social media. Daca pentru piata americana pretul este un mizilic, fiind comercializata la 500 dolari, in Romania poate ajunge la 2600 ron (pachetul de baza), astfel incat iese din sfera unei simple jucarii.



Accesoriile importante sunt cele doua baterii, care maresc timpul de zbor la aproximativ 30 minute, controllerul, protectiile de elice si hub-ul care poate incarca trei baterii concomitent.

Ce nu imi place la ea?

Din punctul meu de vedere puteau face geanta de transport mai mare si cu spatiu mai solid pentru drona (ideea de a lasa gimbalul fara fixare in interior gentii imi cam da emotii la transport). Nu incape tot pachetul combo, dar acest lucru se remediaza (deja am comandat una speciala mai mare, in jur de 25 $).


Urmariti noi teste pe : youtube

Costin

Pasiunile ne definesc, aventura ne uneste...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *