Comedia absurdului…Kim Jong Un mai construieste o statiune de schi in Coreea de Nord

Daca nu am sti cine e Kim Jong Un si cum isi conduce tara, ne-am bucura pentru aceasta stire, insa cunoscand regimul impus in aceasta tara si faptul ca majoritatea populatiei traieste in saracie, nu putem decat sa trecem Coreea de Nord in topul celor mai ciudate locuri de pe glob unde am putea schia.



Recent a fost anuntata construirea celei de-a treia statiuni de schi din Coreea de Nord, Kanggye Ski Resort, la 50 km de granita cu China. Aceasta ar urma sa se intinda pe 50 ha si sa fie alcatuita din doua partii complet echipate cu instalatii pentru producerea zapezii, instalatii pe cablu, parcare si hoteluri de lux. Conform presei de la Pyongyang, constructia nu a fost demarata inca, dar daca este sa ne luam dupa trecut, liderului Kim Jong Un nu ii va lua mai mult de un an pentru a ridica intreaga statiune. 

Coreea de Nord a mai construit in 2013-2014 o statiune de schi  – Masikryong, situata la altitudinea de 1360m la poalele muntelui Taehwa, unde schiorii au la dispozitie 10 partii de dificultati diferite, hoteluri de lux, centre de inchiriat echipament, piscine, baruri care pun la dispozitie bauturi din Europa, restaurante. La baza partiei troneaza un ecran urias pe care ruleaza cantece patriotice si filmulete cu maretul Kim Jong Un. Singura problema este ca aceasta statiune este pustie pentru ca oamenii de rand din Coreea de Nord nu isi permit sa cheltuie bani pe vacante si relaxare. 



Intr-o tara a discrepantelor, condusa de un lider cu apucaturi staliniste, turismul este folosit doar ca instrument de propaganda, acesta neexistand in realitate. Ce este trist este faptul ca pentru construirea acestor locatii sunt implicati oameni de rand si soldati, care traiesc la limita subzistentei pentru a indeplini visuri „marete” ale liderului suprem.

Olgu

Have less! Do more! Be more!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *