It’s alive! Drona concept Lily reinvie din propria cenusa

Acum vreo doi ani, cand domeniul tehnologic al dronelor nu era asa de avansat ca acum, aparuse pe piata un concept promitator care a atras atentia pasionatilor de acest domeniu – prima drona de mici dimensiuni denumita Lily, un produs care avea sa starneasca fantezia multor persoane si care avea sa deschida o noua era in lumea dronelor si a filmarilor in miscare. Brate pliabile, functii super-inteligente, dimensiuni reduse, filmare la o rezolutie mare, caracteristici tehnice care la momentul respectiv impresionau si promiteau sa duca experienta zborului cu drona la un alt nivel. 



Acest proiect a fost promovat pe Kickstarter si reusise sa stranga 34 milioane de dolari din peste 60000 de pre-comenzi, insa in ianuarie 2017 avea sa se declanseze un scandal international care avea in rol principal drona Lily. Dezvoltatorii au fost acuzati de reclama falsa, au fost nevoiti sa isi declare falimentul, iar instanta a dispus ca sumele stranse in urma promovarii acestui proiect pe Kickstarter sa fie returnate sustinatorilor. 



Recent, activele companiei Lily Robotics au fost achizitionate de Mota Group, care a investit in producerea micutei drone si au perfectionat ideile proiectului initial, un fel de Lily 2.0 am putea spune, dar ramane de vazut daca aceasta reuseste sa ajunga la nivelul dronelor de mici dimensiuni deja existente pe piata, si aici ma refer la DJI Spark si Mavic, doua din cele mai performante drone din aceasta categorie. 



Drona Lily 2.0 este dotata cu o camera de 13 MP care poate filma 4K 60 FPS si slow motion 720p 120 FPS, bateria promite o autonomie de 18 minute la o viteza de aproximativ 35 km/h, iar sistemul de pliere este cel similar de la GoPro Karma. 

Fata de prima versiune a dronei Lily, drona dezvoltata de Mota Group are cateva diferente notabile: nu este waterproof si in loc de 4 motoare, este prevazuta cu 8. Noua generatie de drone este mult mai usoara (385 gr) si este are un gimbal mecanic care lucreaza in tandem cu un sistem electronic de stabilizare a imaginilor. 



Ca si pret, acesta concureaza cu DJI Spark, fiind disponibila in varianta simpla la un pret de 499 $ si 799 $ pentru pachetul complet. Ambele pachete contin doua baterii, cablu de incarcare, un set suplimentar de elice, aparatori elice, card de 16 Gb si un incarcator rapid, iar pachetul complet are in plus geanta de transport, telecomanda cu ecran si garantie in caz de pierdere sau dauna pentru o perioada de 1 an.

Olgu

Have less! Do more! Be more!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *