Facelift DJI pentru Mavic, Phantom 4 Pro si o functie nou pentru Spark

Zilele acestea are loc in Germania unul din cele mai asteptate evenimente de tehnologie al anului – IFA 2017, care aduce in prim plan cele mai noi produse si inovatii din domeniul tehnologiei de larg consum. IFA reprezinta principalul loc de intalnire pentru cei mai mari jucatori din piata, producatori, cumparatori si experti din acest domeniu, locul unde se traseaza noile trenduri, iar dezvoltatorii isi etaleaza noile inventii.

Primii care au dezvaluit din surprizele de anul acesta sunt cei de la DJI care au lansat doua drone, de fapt doua versiuni updatate pentru Mavic si Phantom, care nu suprind prin vreo noutate wow, dar care au ceva imbunatatiri pe partea de autonomie si design, o practica des intalnita la marii producatori cand ajung in pana de idei sau pur si simplu isi mai rotunjesc profiturile cu produsele de succes. DJI acopera momentan nevoile pietei in materie de drone, fie ca vorbim de cea mai mica din gama (Spark), fie ca vorbim de modelele industriale. Decizia de upgrade pentru doua modele de succes este o decizie de business corecta si oportuna si pentru fanii ce doresc modele mai avansate si lipsite de bug-urile intalnite anterior.

DJI Mavic Pro Platinum



Varianta Platinum a celebrului Mavic este mai silentioasa, mai stabila si poate sta mai mult in aer decat predecesoarea sa. Noile elice contribuie la reducerea zgomotului cu 60% fata de original. Timpul de zbor a fost si el imbunatatit cu pana la 11%, ceea ce va oferi o experienta de zbor de pana la 30 minute, cam cat Phantom 4 Pro. Producatorii nu zic nimic despre camera, insa nu ne-ar mira sa mai aiba un as in maneca.



DJI Phantom 4 Pro Obsidian



Desi nu se lauda cu vreun upgrade tehnologic, DJI Phantom 4 Pro Obsidian vine si ea cu o modificare, upgrade-ul fiind doar la nivel estetic. Calitatea materialelor a fost imbunatatita, optandu-se pentru magneziu, dar si pentru vopsirea in electrostat, iar cromatic DJI Phantom 4 Pro Obsidian se lauda cu o noua culoare, un gri obsidian mat care a fost folosit atata la carcasa dronei, dar si la nivelul gimbalului. DJI Phantom 4 Pro Obsidian e fapt un DJI Phantom 4 Pro deghizat in haine mai in trend, un fel de „aceeasi Marie cu alta palarie!”



DJI Spark

Nou lansata drona Spark a primit si ea un upgrade, DJI anuntand ca de la urmatorul update Spark va beneficia de functia „Sphere” care ii va permite sa faca poze panoramice pe care utilizatorii le vor putea incarca direct pe retelele de socializare.



Pret si disponibilitate

Ambele drone (DJI Mavic Pro Platinum si DJI Phantom 4 Pro Obsidian) sunt disponibile cu precomanda pe site-ul DJI, iar livrarile vor incepe abia in septembrie. Mavic Pro Platinum va costa 1099$ varianta simpla, iar pachetul Fly More Combo 1399$, in timp ce DJI Phantom Obsidian va avea un pret de 2048$. Recomandam insa achizitia de la importatorii locali din Romania, beneficiind astfel de un suport local, garantie si un timp de livrare mai scurt.

Cele doua modele de drone pastreaza majoritatea caracteristicilor predecesoarelor, insa vin cu elemente de noutate care vor atrage cu siguranta fanii DJI. Autonomia mai mare, stabilitatea imbunatatita si noua culoare vor fi intalnite cu siguranta si la viitoarele modele DJI, iar nivelul scazut de zgomot va fi cu siguranta o caracteristica cheie ce va sta la baza deciziei de a achizitiona o drona DJI.

Vom urmari indeaproape noutatile de la IFA 2017 si va vom tine la curent. Stay tuned!

 

Costin
Urmareste-ma

Costin

Pasiunile ne definesc, aventura ne uneste...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *