Cum poti tine bugetul sub control la o vacanta de schi? Avem cateva indicii

Iubesti zapada si ai face orice sa ajungi in fiecare sezon sa te dai. Dar ce faci cand bugetul nu iti mai permite sa pleci si trebuie sa faci concesii pentru a ajunge totusi sa te bucuri de zapada? Iata cateva sfaturi pentru a-ti potoli setea de distractie pe partie, dar in acelasi timp sa nu ramai cu buzunarele goale:

Rezerva-ti vacanta din timp!

Daca iti rezervi vacanta de prin toamna, poti gasi oferte foarte bune pentru un sejur in mijlocul iernii. Avantajul este ca poti plati un avans la inceput, iar diferenta inainte de plecare. Poti urmari paginile de social media ale agentiilor de turism pentru oferte bune (ai grija totusi ca agentia de turism sa fie una cunoscuta si cu review-uri bune ca sa nu iti iei teapa). Astfel poti plati si cu 10-50% mai putin daca te organizezi din timp.



Mergi in extra-sezon!

Aici tine cumva de noroc. Poti avea norocul sa prinzi zapada inainte de Craciun sau dupa Paste, mai ales daca alegi sa mergi in statiunile aflate la altitudini mari. Astfel poti evita si  aglomeratia din timpul sarbatorilor, pretul skipass-ului poate fi mai mic decat in timpul sezonului. De exemplu, poti sa iti rezervi imediat dupa Revelion sau in lunile de primavara. Din experienta noastra, cea mai buna perioada este dupa jumatatea lunii martie, cand ziua este mult mai lunga, bronzul mult mai durabil, iar partiile mai goale (deja oamenii se gandesc la vacanta de Paste).


1394802241966972


Alege o statiune mai putin cunoscuta!

Cei mai multi dintre noi alegem de regula statiuni consacrate, care de cele mai multe ori fie sunt aglomerate, fie au preturi exorbitante la servicii, insa nu ar strica sa ne uitam si la statiunile mai putin cunoscute. Avantajul este ca poti intalni mai putina lume pe partii, preturi mai mici, timp de asteptare redus la instalatiile pe cablu.



Renunta la hotel, inchiriaza un apartament!

Daca mergi in gasca si vrei sa te distrezi, renunta la clasicele rezervari la hotel. Inchiriaza un apartament pe booking.com sau pe airbnb.com si vei observa ca iti vei reduce considerabil costul cu cazarea. Poti sa iti pregatesti singur mancarea si sa economisesti banii pe care i-ai da pe o iesire la restaurant.

Daca esti suficient de norocos poti gasi si apartamente care au inclus skipass-ul in rezervare. Trebuie doar sa stii unde si cum sa cauti!


Imagini pentru ski budget funny travel vehicle


Alege transportul cu masina!

Cel mai ieftin mod de a ajunge la munte este cu masina. Daca reusesti sa aduni un grup de 4 persoane poti imparti costul benzinei, astfel incat sa iti ramana bani pentru alte distractii sau pentru mancare. Chiar daca cu avionul ar fi cel mai comod, poti avea cheltuieli mult mai mari cu taxele pentru echipament (care nu sunt tocmai mici), asa ca nu iti ramane decat sa cauti 3 prieteni si sa va cuplati la distractie.

Acestea sunt metodele prin care poti sa te bucuri de munte on a low budget, trebuie doar sa vrei, ca solutii exista! Nu iti ramane decat sa iti ascuti canturile si sa iti faci bagajul!

 

 

Olgu

Have less! Do more! Be more!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *