Dronele DJI Mavic si Dji Spark au facut pui – DJI Mavic AIR

DJI isi consolideaza pozitia de lider pe piata dronelor si lanseaza un nou produs menit sa tina entuziasmul iubitorilor de tehnologie la cote inalte. Mavic Air este numele micutei drone care preia specificatiile de top de la Mavic, combinandu-le cu cele de la Spark intr-un nou produs care promite sa uimeasca prin greutatea redusa, senzori pe toate partile, viteza mai mare de zbor, dar si autonomie crescuta.



Mavic Air este pe jumatatea lui Mavic PRO, avand o greutate de 430g, insa isi pastreaza caracteristica principala care ne-a atras la Mavic – bratele pliabile care ii reduc dimensiunile la 168×83×49 mm pliata.



Filmeaza 4K si poate efectua cu un singur click panorame de 32 MB. Camera este montata pe un gimbal pe 3 axe, ceea ce ii confera o stabilitate extraordinara in zbor. Timpul de zbor este de aproximativ 21 minute dat de bateria de 2375 mAh – destul de impresionant luand in considerare dimensiunile mici ale dronei. Antenele sunt ascunse in trenul de aterizare, marindu-i distanta de zbor pana la 3.8 km.



Viteza de zbor poate ajunge la 68 km/ora (fara vant si aproape de sol) ceea ce este extraordinar pentru utilizatorii care stiu sa opereze bine o drona.



Mavic Air dispune de toate modurile de zbor la care te-ai astepta, incluzand unele care presupun apasarea unui singur buton de pe telecomanda. Noua camera are si moduri de fotografiere care te vor ajuta sa surprinzi panorame sferice, un zoom care va pune accentul pe anumite puncte de interes. Nu lipseste nici controlul prin gesturi ca la Spark, astfel ca o vei putea controla cu mana, iar senzorii de pe fata, spate si lateral o vor tine departe de obstacole. Atentie ca in modul sport acestia nu vor functiona la fel de bine ca in modul normal de pilotare.

Ca si puncte slabe, as putea mentiona ca Mavic Air nu este la fel de silentioasa ca si Mavic Pro Platinum, insa pentru mine personal nu este un inconvenient, dar e posibil ca pentru alti utilizatori  sa fie.

Radiocomanda aduce o noutate care va fi pe placul tuturor: trotterele se detaseaza si au un lacas special in care pot fi inserate atunci cand nu utilizam RC-ul.



O alta noutate este data de stocarea imaginilor in memoria interna de 8 GB, astfel ca nu va trebui sa iti mai faci griji daca uiti sa inserezi cardul de memorie.

Pentru prima data, DJI doteaza drona Mavic Air cu un cablu type-C care poate fi utilizat doar pentru transferul imaginilor, nu si pentru incarcare (ar fi putut totusi sa faca posibila si incarcarea direct prin cablu, dar poate la un Mavic Air 2 vom avea si aceasta posibilitate).

Pretul noului model de drona DJI Mavic Air este de 799$ in varianta simpla, iar varianta combo ajunge la 999$, insa daca doriti sa lansati o comanda pe site-ul DJI trebuie avut in vedere ca producatorul a decis sa nu mai livreze catre Romania.

In curand si in testele namstare.ro

*DJI Mavic Air poate fi comandata AICI



Olgu

Have less! Do more! Be more!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *