Tesla Powerpacks va alimenta un domeniu schiabil din Tahoe (USA)

Stiti cat de mult iubim tehnologia, iar cand aceasta isi face locul si in sporturile pe care le practicam, nu putem decat sa ne bucuram si sa sustinem cat mai mult avantajele acesteia.

Tesla, giganta companie care aduce viitorul mai aproape de noi, a anuntat ca va contribui la instalarea unui sistem Powerpack de stocare a energiei totalizand 8 Mw in Tahoe, California. Sistemul poate absorbi, stoca si redistribui energie solara, eoliana sau din alte surse si va ajuta la stabilizarea sistemului electric local care este utilizat la capacitate maxima in prezent.



Squaw Valley Ski Resort este statiunea care va beneficia de acest sistem inovativ dezvoltat de Tesla si care isi propune ca pana la finalul anului sa foloseasca 100% energie regenerabila. Proiectul a fost denumit „Olympic Valley Microgrid” si se anunta a fi de mare succes intrucat Squaw Valley Resort este primul domeniu schiabil care va fi alimentat 100% cu energie regenerabila.



Andy Wirth, unul din administratorii instalatiilor pe cablu, sustine acest proiect, mai ales ca oraselul este un mare utilizator de energie electrica: „Consumul de energie electrica este unul insemnat in orasul nostru. Instalatiile pe cablu, tunurile pentru producerea zapezii, dar si utilizatorii casnici si hotelurile folosesc in prezent sistemul electric la capacitate maxima. In caz de avarie a sistemului principal, sistemul Powerpack va permite functionarea consumatorilor pana la 6 ore.”

Inovatia adusa de Tesla o reprezinta acumulatorii speciali ce permit stocarea unor cantitati insemnate de energie electrica. Un astfel de sistem de stocare a fost implementat anterior cu succes in Australia intr-o zona cu mari probleme in ceea ce priveste stabilitatea alimentarii cu energie electrica, Tesla castigand in urma acestui proiect 1 milion de dolari australieni in cateva zile.


Imagini pentru tesla australia battery


Statiunea va pune la dispozitie terenul pentru a fi construit acest sistem de acumulatori speciali, in timp ce intreaga instalatie va fi geastionata de Liberty Utilities. Proiectul vine in contextul in care California trebuie sa produca 50% energie regenerabila pana in 2030. 

Olgu

Have less! Do more! Be more!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *