Schiuri pliabile ce incap in rucsac? Elan demonstreaza ca se poate

Va aratam mai acum ceva vreme ultima achizitie in materie de bete pentru schi, care m-au ajutat tare mult in ultima excursie la schi. Realizate din carbon, super usoare, telescopice, mi-au incaput in rucsacul de schi fara nicio problema si mi-au facut viata mai usoara pe partie, dar mai ales pe langa partie. Ma gandeam azi ce bine ar fi daca ar exista si schiuri care se pliaza pentru ca mi-ar fi mult mai usor la transport (stiti si voi cat loc ocupa schiurile in vacanta la schi, ce chin e transportul pe avion). Cautand pe sfantul Google, am gasit si solutia – schiurile pliabile Elan Ibex Tactix, care promit sa inoveze domeniul schiului. Pana anul trecut, ideea unui schi care se pliaza fara a afecta caracteristicile principale de rezistenta era imposibila. Iata ca Elan tine sa demonstreze ca se poate, anuntand modelul Ibex Tactix.

Acest concept a castigat premiul pentru inovatie in 2017, iar productia acestuia ar trebui sa inceapa, astfel ca in viitorul apropiat vor fi si disponibile spre vanzare. La realizarea acestui concept a contribuit si Davo Karničar, unul din cei mai bun montaniarzi ai tuturor timpurilor si primul om care a coborat Everestul pe schiuri, care a declarat: „Trebuie sa recunosc ca am fost sceptic la inceput cu privire la aceste schiuri si la modul in care acestea ar putea fi sigure ca o pereche normala de schiuri. Dubiile mele au fost inlaturate. M-au surprins in mod placut in ceea ce priveste siguranta si eficienta„.



Te intrebi poate de ce un schior ar avea nevoie de o astfel de pereche de schiuri pliabile? 

Raspunsul este simplu – pentru ca se pliaza, se pot prinde usor de rucsac, au o manevrabilitate ridicata in timpul urcarii, mai ales pentru cei care fac trasee montane si vor sa coboare pe schiuri. Totodata, permit o mai mare mobilitate intrucat in cazul unei urcari ce necesita bratele, acestea pot fi miscate cu mai mare usurinta, iar acest aspect este un mare plus al schiurilor pliabile Elan Ibex Tactix. Un alt avantaj este ca atunci cand ai traseu prin padure, aceste schiuri nu se vor prinde de ramurile copacilor ca in cazul schiurilor traditionale prinse de rucsac. 



Principala preocupare in ceea ce priveste aceste schiuri o reprezinta siguranta, caci ele trebuie sa reziste cantarilor precum un schi normal, insa producatorul asigura ca prin sistemul de prindere de sub legatura este unul rigid, construit astfel incat sa nu puna niciun fel de problema. Ibex Tactix vor fi disponibile atat in varianta recreationala, dar si pentru uz militar. Sistemul de prindere se poate roti pana la 180 grade si dureaza aproximativ 20 de secunde sa pliezi schiul. Extinse, acesta ajung la o lungime de 163 cm, iar pliate la 90 cm. 



Ibex Tactix este marele castigator al inovatiilor  Popular Science din 2017!



Olgu

Have less! Do more! Be more!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *