Sinaia, escapada perfecta pentru o zi de powder

Sinaia, vesnica Sinaia, perla a turismului montan romanesc, cocheta, curata si apreciata de iubitorii de munte din toata tara. Sinaia ocupa un loc special in inima mea, prin prisma faptului ca aici am descoperit schiul alpin, iar peisajele ce te lasa fara rasuflare m-au cucerit definitiv. La distanta mica fata de Bucuresti, Sinaia reprezinta o varianta buna pentru escapada la schi atat in mijlocul saptamanii, cat si in weekend. Mediul variat de schi, de la zonele de powder la partiile de altitudine si joaca prin padure sunt cateva atuuri ce ma aduc in fiecare an macar o data in acest loc.



Dupa viscolul de saptamana trecuta care a adus zapada buna in statiunea de la cea mai mare altitudine din Romania, am luat decizia la ceas de seara ca a doua zi dis de dimineata sa plecam o mana de oameni pasionati sa prindem powderul cel ravnit de toata lumea. Am lasat in urma griul zapezii in putrefactie din Bucuresti si am avut noroc sa prindem primele raze de soare ce chemau schiorii si snowboarderii pentru primele linii in zapada proaspat asternuta. Fete vesele, inghesuite la coada la  telegondole anuntau o zi extraordinara.



Pentru un „veteran” ce cunoaste Sinaia  destul de bine si care revine aici in fiecare an pentru zapada, neajunsurile acestei statiuni vor cadea intotdeauna pe locul doi intr-o zi cu powder. Se vede in ochii localnicilor dorinta de a ramane la fel, in suspensia unui timp apus, indiferenti la nevoile actuale pentru un turism de calitate. Strazile pline cu zapada ce ar trebui sa conduca lejer schiorii la toate punctele de urcare pe cablu si terminand cu vesnica dilema cu 2 skipasuri. Nu o sa inteleg vreodata cum in Franta, de exemplu, in Val Thorens, unde zapada masura cativa metri, strazile erau perfect curate, iar traficul se desfasura in conditii normale pana la instalatii, in timp ce in Sinaia 30 cm de zapada erau o piedica de netrecut, strazile fiind patinoare cu gheata si zapada. Lasand la o parte acest aspect, intalnim o alta situatie, cea a instalatiei vechi „Fieratania” ce da extraordinar in poze, dar care isi are locul in muzeu si al serviciilor ridicate la rang de Austria.



Amintirea unei zile de powder la final de martie va fi motivul pentru care Sinaia ma va chema iarasi la anul chiar daca poate nimic nu se va schimba. Entuziasmul primelor linii in zapada proaspat cazuta, gașca colorata ce se aduna la prima ora a diminetii, avand aceeasi pasiune pentru  zapada, aerul rece de munte si scartaitul zapezii la prima ora sunt doar cateva motive pentru care voi zice oricand „DA” unei escapade la Sinaia. Aventura noastra de o zi din weekend a fost perfecta. Zeii zapezilor au fost buni cu noi, vantul (sperietoarea instalatiilor) nu a fost de gasit, iar razele soarelui au spart norii din cand in cand.


*Like | Share | Subscribe 


Costin

Pasiunile ne definesc, aventura ne uneste...

2 thoughts on “Sinaia, escapada perfecta pentru o zi de powder

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *